GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τατόι: Βανδαλισμός στον βασιλικό τάφο Παύλου και Φρειδερίκης

Ο σταυρός βρέθηκε σπασμένος σε τρία τμήματα. Βανδαλισμός στο ταφικό μνημείο του Παύλου και της Φρειδερίκης διαπιστώθηκε σήμε...



Ο σταυρός βρέθηκε σπασμένος σε τρία τμήματα.

Βανδαλισμός στο ταφικό μνημείο του Παύλου και της Φρειδερίκης διαπιστώθηκε σήμερα, κατά την απογευματινή περιπολία της αστυνομίας στο κτήμα Τατοΐου.

Ο σταυρός βρέθηκε σπασμένος σε τρία τμήματα. 
Αμέσως ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ ενώ προγραμματίζεται άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου, σύμφωνα με την πρόσφατα εγκεκριμένη μελέτη της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων.

Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου: Ένδειξη βαθιάς οπισθοδρόμησης και του κομπλεξισμού ο βανδαλισμός των βασιλικών τάφων «Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βασιλικό Κοιμητήριο βρίσκεται στο στόχαστρο βανδάλων.
Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και είναι ένδειξη της βαθιάς οπισθοδρόμησης και του κομπλεξισμού μέρους της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή εξάλλου είναι και μια από τις αιτίες που το Τατόι ρημάζει», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος, ο οποίος, όπως αναφέρει, πριν από δύο μήνες «ζήτησε να προχωρήσει με ίδια μέσα στον καθαρισμό του Μαυσωλείου.
Αυτό δεν επετράπη από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα, δε, με την ίδια ανακοίνωση, οι Φίλοι Κτήματος Τατοΐου έχουν ζητήσει «από το Υπουργείο Πολιτισμού την πλήρη επαναφορά του ναού σε καθεστώς λειτουργίας συνδέοντας τον λόφο του Παλαιοκάστρου τόσο με το δίκτυο ύδρευσης του κτήματος όσο και με την ΔΕΗ» και «να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόλυτη προστασία του Βασιλικού Κοιμητηρίου και την εγκατάσταση στον χώρο σύγχρονου συστήματος πρόληψης πυρκαγιών και πυρόσβεσης».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"