GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επίσκεψη Ράμα στο εξοχικό του Ερντογάν πριν έρθει στην Αθήνα

Πήγε να «προετοιμαστεί» ο Ράμα και να λάβει τις απαραίτητες… οδηγίες Λίγες ώρες πριν την άφιξη του στην Αθήνα, ο Αλβανός Πρ...



Πήγε να «προετοιμαστεί» ο Ράμα και να λάβει τις απαραίτητες… οδηγίες

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του στην Αθήνα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ταξίδεψε ως τη Μαρμαρίδα, το τουριστικό θέρετρο στα τουρκικά παράλια σχεδόν απέναντι από τη Ρόδο, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία του Ταγίπ Ερντογάν και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι σχέσεις των δύο χωρών και των δύο ανδρών είναι γνωστές και μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί που ο Ράμα συνάντησε τον Ερντογάν, λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης (21:00).

Μάλιστα, τα αντιπολιτευόμενα αλβανικά ΜΜΕ, αλλά και διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι το χρονικό σημείο του ταξιδιού του Αλβανού πρωθυπουργού στην Τουρκία δεν είναι τυχαίο και είχε ως κύριο σκοπό να «προετοιμαστεί» ο Ράμα και να λάβει τις απαραίτητες… οδηγίες, καθώς αναμένεται να τεθεί το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας από την ελληνική Κυβέρνηση.

«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, πολύτιμο φίλο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια από τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη θερινή του κατοικία στη Μαρμαρίδα, όπου μιλήσαμε ευρέως για τις σχέσεις Αλβανίας και Τουρκίας, τη χρονική πρόκληση για την ενδυνάμωση της οικονομίας όσον αφορά την αντιμετώπιση του Covid – 19 την , πρόοδο της διμερούς συνεργασίας, καθώς και την κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση ο Έντι Ράμα.


Η επίσκεψη του Έντι Ράμα στην ελληνική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), καθώς η Αλβανία προεδρεύει του Οργανισμού για το 2020, για να συμμετάσχει σε συνέδριο.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"