GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ ασκούν εντονες πιέσεις στην Κύπρο: ''Ψηφίστε κατά της Λευκορωσίας!''

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Λευκωσία να συναινέσει στο θέμα επιβολής κυρώσεων κατά της  Λευκορωσίας και να συμμετάσχει  στ...




Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Λευκωσία να συναινέσει στο θέμα επιβολής κυρώσεων κατά της  Λευκορωσίας και να συμμετάσχει  στην επιβολή περιοριστικών μέτρων, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των ΗΠΑ George Kent.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήεων (AFP),  κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε την Κύπρο να συμμετάσχει στις πανευρωπαϊκές κυρώσεις κατά τoυ Λουκασένκο και των αρχών της Λευκορωσίας και να δώσει τη συγκατάθεσή της για τη θέσπιση περιοριστικών μέτρων.
Ταυτόχρονα, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη προετοιμάσει τις δικές τους κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας και ήταν έτοιμες να τις ανακοινώσουν, αλλά θα ήθελαν να τις εισαγάγουν ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τους ζητήσαμε να συμμετάσχουν (Κύπρο) στη συναίνεση για να επιτρέψουν στην ΕΕ να προχωρήσει, έτσι ώστε να είναι μια κοινή, συμφωνημένη, ομοιόμορφη προσέγγιση.
Το αρχικό σχέδιο ήταν να τις ανακοινώσουμε παράλληλα αυτή την εβδομάδα.
Αναμένουμε σαφήνεια από τους Ευρωπαίους ηγέτες εάν μπορούν να λάβουν απόφαση», σημειώνει.

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες σε εκδήλωση του Αtlantic Council ο Kent είπε « Η ενότητα της προσπάθειας στο βαθμό που μπορούμε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας είναι σημαντική και ήταν σημαντικό για τα τελευταία έξι χρόνια και πάνω στην Ουκρανία και προσπαθούμε να συγχρονίσουμε τις κυρώσεις μας σχετικά  απέναντι σε αυτούς  που υπονόμευαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τους θεσμούς τους».

Η ΕΕ έχει έναν κατάλογο περίπου 40 ατόμων που θέλει να επιβάλει κυρώσεις για τον ρόλο τους στη νοθεία των προεδρικών εκλογών της Λευκορωσίας στις 9 Αυγούστου και της καταστολής των διαδηλώσεων κατά του ισχυρού προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο που ακολούθησαν.


sigmalive.com