GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Κύπρος μπλοκάρει τις κυρώσεις στη Λευκορωσία!

Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσει πίεση στη Λευκορωσία παγώνουν λόγω μια άλλης, μη σχετιζόμενης κρίσης στην αυλή της Ε.Ε. Ο...



Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσει πίεση στη Λευκορωσία παγώνουν λόγω μια άλλης, μη σχετιζόμενης κρίσης στην αυλή της Ε.Ε.

Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσει πίεση στη Λευκορωσία παγώνουν λόγω μια άλλης, μη σχετιζόμενης κρίσης στην αυλή της Ε.Ε., αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε ανταπόκριση του Nikos Chrysoloras.

Αναφέρει ότι υπογραμμίζει έτσι τη δυσκολία της Ένωσης να συμβιβάσει αντικρουόμενα γεωπολιτικά συμφέροντα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε δημοσίευμα του δικτύου, με αφορμή την απόφαση της Κύπρου να μπλοκάρει τις κυρώσεις που  η Ε.Ε. έχει προτείνει για τη Λευκορωσία, επειδή δεν επιβάλλονται ανάλογες κυρώσεις και στην Τουρκία για τις ερευνητικές δραστηριότητές της στη Μεσόγειο, όπως αναφέρει το hellasjournal.com.

Διπλωμάτες καταβάλουν προσπάθειες να υπάρξει μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφεύγει να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο συντάκτης σχολιάζει ότι μια αποτυχία της Ευρώπης να δράσει είτε στο ζήτημα της Λευκορωσίας είτε στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση στη Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρο και Τουρκίας, εκθέτει περαιτέρω τις αδυναμίες της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"