GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λήγει σήμερα η παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες εντός της Ελληνικής ΑΟΖ

Λήγει σήμερα η παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, με το Βερολίνο να αναθερμαίνει τις διαδικασίες για...



Λήγει σήμερα η παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, με το Βερολίνο να αναθερμαίνει τις διαδικασίες για έναρξη διαλόγου Ελλάδας- Τουρκίας.

Για τις παράνομες ενέργειες της Αγκύρας, η Ελλάδα ενημέρωσε ήδη τα Ηνωμένα Έθνη.
Την Τρίτη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θα επιχειρήσει με ταξίδια–αστραπή σε Αθήνα και Άγκυρα, να επαναφέρει στο τραπέζι τις δυο χώρες, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές προς την προέδρευσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γερμανία, ότι οι επαφές μεταξύ των δυο χωρών θα αρχίσουν από εκεί που έμειναν το 2016, με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα τερματίσει τις προκλήσεις.

Σε μία άλλη εξέλιξη, τίθενται αύριο ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων για κύρωση, οι συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο.

Εξάλλου, την Παρασκευή, στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, θα παρουσιάσει στους 27, την λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"