GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανικά ΜΜΕ: Διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας και κυρώσεις

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), o Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, κάλεσε την Ελλάδα και τη...



Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), o Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία να τερματίσουν τους στρατιωτικούς τους ελιγμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή είναι η προϋπόθεση για άμεσες συνομιλίες ως προς τις εδαφικές αξιώσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, δήλωσε ο πολιτικός του SPD την Πέμπτη κατά την έναρξη συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο.
«Τα μέρη σίγουρα δεν θα καθίσουν στο τραπέζι, αν πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι παραταγμένα το ένα απέναντι στο άλλο», σημείωσε.

Η Γερμανία –αναφέρει το DPA- επιχειρεί να μεσολαβήσει στη διαμάχη εδώ και εβδομάδες -μέχρι στιγμής χωρίς ορατή επιτυχία.
Ο Mαας ταξίδεψε στην Ελλάδα και την Τουρκία την Τρίτη, αλλά δεν μπόρεσε να επιτύχει άμεση χαλάρωση.
Την επομένη και οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν και πάλι στρατιωτικούς ελιγμούς στην περιοχή.

Η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω κυρώσεων κατά της Τουρκίας, εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί.
Ο Mαας αρνήθηκε να συνδέσει αυτό το ζήτημα με νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας.

«Εάν ξεκινήσουμε να ενεργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα καταστούμε ανίκανοι να δρούμε ως ΕΕ», είπε.
Διπλωμάτες θεωρούν πιθανό η Ελλάδα και η Κύπρος να μπλοκάρουν νέες κυρώσεις εις βάρος της Λευκορωσίας, εφόσον δεν υπάρξουν περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα κατά της Τουρκίας.

Όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, αναμένεται ότι ο επικεφαλής για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει εναλλακτικές δυνατότητες για μέτρα κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, επ’ αυτού δεν πρόκειται να παρθεί κάποια απόφαση επειδή η συνάντηση έχει άτυπο χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, το Βερολίνο θεωρεί ότι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας σε αυτή τη φάση θα τορπίλιζαν την όποια προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




Πηγή:ΚΥΠΕ