GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στις ακραίες δηλώσεις Οκτάι

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις ακραίες δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι για τα “12 μίλια”. «Η ...



Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις ακραίες δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι για τα “12 μίλια”.

«Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απαντάει στις δηλώσεις Οκτάι.

«Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου.
Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, η Τουρκία δεσμεύεται από το Άρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων, «αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά».

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"