GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μαχητικά πέταξαν πάνω από περιοχές της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου πραγματοποιούνται από σήμερα έως τις 28 Αυγούστου στην ανατολικ...



Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου πραγματοποιούνται από σήμερα έως τις 28 Αυγούστου στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο Νοτίως της Κύπρου, ενώ συμπεριλαμβάνονται μεγάλο φάσμα αντικείμενων ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων αλλά και αντικείμενα Έρευνας και Διάσωσης.

Βίντεο που απέστειλε αναγνώστης του SigmaLive δείχνει μαχητικά να πετάνε πάνω από το χωριό Γεράσα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για μαχητικά πάνω από την Σκαρίνου.

Το SigmaLive ήρθε σε επαφή με πηγές από το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο επιβεβαίωσε ότι οι αναφορές και τα βίντεο σχετίζονται με την κοινή στρατιωτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» που πραγματοποιείται το διήμερο 26-28 Αυγούστου.

Ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα μαχητικά πέταξαν και πάνω από το αεροδρόμιο Λάρνακας και Πάφου αλλά και από άλλες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία συμμετέχει στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τρία γαλλικά αεριωθούμενα Rafale και μια φρεγάτα εξοπλισμένη με ελικόπτερο.

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, έγραψε στο Twitter ότι «η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε χώρο έντασης.
Με τους Κύπριους, Έλληνες και Ιταλούς εταίρους μας, ξεκινάμε σήμερα μια στρατιωτική άσκηση με αεροπορικά και θαλάσσια μέσα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, τονίζοντας ότι «τα τέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη της Μεσογείου επιθυμούν να συνεισφέρουν με σκοπό μια ενισχυμένη, συλλογική, ναυτική παρουσία, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στον διάλογο και στην συνεργασία». 

Δείτε το βίντεο:


sigmalive.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"