GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εντολή ετοιμότητας στο ΠΝ - Κινητοποίηση του στόλου στο Αιγαίο

Σε υψηλή ετοιμότητα ο Στόλος μας Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Του΄ρκου προέδρου για ""γεωτρήσεις στην ανατολική...



Σε υψηλή ετοιμότητα ο Στόλος μας

Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του Του΄ρκου προέδρου για ""γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο", φαίνεται πως το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για ακόμη μία φορά να "δείξει τα δόντια του".

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το militaire.gr έχει ήδη δοθεί εντολή απόπλου τριών μονάδων του Στόλου για περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τις οποίες φέρεται να έχει δεσμεύσει η Τουρκία με παράνομη NAVTEX, ως "αντίποινα" στην υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση, έστω και μεριικώς, των θαλάσσιων ζωνών.

Η κινητοποίηση του Στόλου κρίνεται απαραίτητη, μετά από τις επιθετικές δηλώσεις τόσο του Τούρκου προέδρου σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία “εξαπατήθηκε”, όσο και μετά από τις ανακοινώσεις του Τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο σε "κύμα" απειλών, τονίζει πως δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του εχθές το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «ανύπαρκτη» συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υποστηρίζοντας πως «η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας». 
Μάλιστα, επισημαίνει πως «θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι».

Το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και το σύνολο των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας βρίσκεται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα, ιδιαίτερα μετά από την τελευταία κρίση προ ολίγων ημερών, στην περιοχή του Αιγαίου.

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"