GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δένδιας: ''Σύντομα θα έχουμε συμφωνία με την Κύπρο για την ΑΟΖ''

Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Κύπρο για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έκανε ο υ...



Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Κύπρο για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην εφημερίδα Real News και τον δηγμοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα της ελληνικής διπλωματίας και το ενδεχόμενο οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία, ακόμα και την Κύπρο τόνισε πως «η ελληνική διπλωματία έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα αποτελεσματικότητα ως προς την επίτευξη στόχων που μέχρι σήμερα διέφευγαν.
Έχει εξέλθει από την περίοδο της ακινησίας».

Ο Νίκος Δένδιας άποκάλυψε δε και τα επόμενα βήματα τονίζοντας πως «στόχος είναι να οριοθετήσουμε σταδιακά, μετερχόμενοι πάντοτε των δυνατοτήτων που προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το σύνολο των θαλάσσιων ζωνών μας, με την Κύπρο φυσικά σε προεξάρχουσα θέση, δεδομένων και των δεσμών, της συναντίληψης και του διαρκούς μεταξύ μας συντονισμού».

Συμπλήρωσε δε πως σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει μια απαραίτητη αλληλουχία ενεργειών που πρέπει να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν με ακρίβεια.
«Τούτο αναδεικνύεται και από την προσεκτική ανάγνωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο.
Η ίδια η γεωγραφία της Μεσογείου υπαγορεύει τη συνεργασία και την πολυμερή συνεργασία.
Εν ευθέτω χρόνω και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες, θα προχωρήσουμε με την Κύπρο προς την κατεύθυνση αυτή.
Όπως βεβαίως ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι συζητήσεις μας με τη Λιβύη, συζητήσεις για τις οποίες το λιβυκό Κοινοβούλιο έχει δηλώσει απόλυτη ετοιμότητα», είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών.

newsbomb.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"