GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

AOZ Ελλάδας, Ιταλίας, Αιγύπτου: Κάποιος δίνει κρυφά εντολές στη ΝΔ

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 26/08/2020, σχ...




Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 26/08/2020, σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών: Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας και Ελλάδος και Αιγύπτου για την οριοθέτηση Θαλασσιών Ζωνών και ΑΟΖ αντίστοιχα:

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

- Η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, ευρισκόμενη σε μία εξαιρετικά σημαντική γεωπολιτική θέση, με ένα υπέροχο κλίμα, με εύφορα εδάφη και με μία μοναδική στην παγκόσμια ιστορία πολιτιστική κληρονομιά.
Η Ελλάδα είναι όμως ταυτόχρονα μία χώρα που οι κυβερνήσεις της απογοητεύουν συνεχώς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς.

- Εάν δεν ανακτήσουμε την οικονομική μας κυριαρχία, θα χάνουμε συνεχώς εθνική κυριαρχία τόσο στη θάλασσα, όσο και στη στεριά.

- Στη συμφωνία με την Ιταλί,α ξεκάθαρος στόχος ήταν η προετοιμασία των Ελλήνων για τη συμφωνία με την Αίγυπτο.

- Μας είναι δε ακατανόητο γιατί η Κυβέρνηση δεν ανακήρυξε και δεν οριοθέτησε προηγουμένως ΑΟΖ με την Κύπρο, γεγονός που δεν είναι δυνατόν να οφείλεται στην ίδια, αφού κανένας δεν είναι τόσο ανόητος, αλλά σε έξωθεν εντολές που πιθανότατα πήρε.

- Τι λάβαμε ως αντάλλαγμα από την Αίγυπτο για να τις παραχωρήσουμε περί το 9% του εμβαδού της δικής μας υφαλοκρηπίδας; 

- Δυστυχώς η Ελλάδα λειτούργησε και εδώ κατ’ απομίμηση της επίσης ζημιογόνου, για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, συμφωνίας με την Ιταλία. 

- Τι φοβήθηκε η Κυβέρνηση και δεν προχώρησε στην άμεση και απρόσκοπτη οριοθέτηση με την Κύπρο;


Βασίλης Βιλιάρδος

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"