GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Aντίδραση Κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη για ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου

Aξιωματούχος της Κυβέρνησης της Κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβυή καταδίκασε τη θαλάσσια συμφωνία οριοθέτησης AOZ μεταξύ Ελλάδας και Α...



Aξιωματούχος της Κυβέρνησης της Κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβυή καταδίκασε τη θαλάσσια συμφωνία οριοθέτησης AOZ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Λιβύη δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις των θαλάσσιων δικαιωμάτων της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Mohamed Elgeblawi  στο Twitter.


Ο Mohamed Elgeblawi επανέλαβε τη δέσμευση της Λιβύης στο παράνομο μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας που έχει υπογραφεί με την Τουρκία.

Η Λιβύη προτρέπει τα κράτη που συνορεύουν με τη Μεσόγειο να ενεργήσουν σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου, τόνισε επίσης ο Αλ-Καμπλάουι.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, δήλωσε πως «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοιες (σσ. τουρκικές) δηλώσεις και ισχυρισμοί παρουσιάστηκαν από ένα μέρος που αρχικά δεν είχε δει τη συμφωνία και τις λεπτομέρειές της».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"