GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ολοκληρώνονται οι κοινές ασκήσεις με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ

Το βράδυ της Δευτέρας θα ολοκληρωθούν οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις νοτίως της Κρήτης στις οποίες συμμετέχει η Ελληνική Πολεμική Αερ...


Το βράδυ της Δευτέρας θα ολοκληρωθούν οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις νοτίως της Κρήτης στις οποίες συμμετέχει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, μαζί με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ που πλέει στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές, το Σαββατοκύριακο, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πραγματοποίησαν συνεργασία με αμερικανικά F-18 που απονηώθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.
Σήμερα, οι κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις συνεχίζονται με την συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας και άλλων πλοίων επιφανείας που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, το Αϊζενχάουερ θα κινηθεί δυτικά, προς το Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση τον Ατλαντικό.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν άγνοια για δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, το οποίο υποστήριζε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει σε κοινή άσκηση με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Απάντηση της Αθήνας στην τουρκική προπαγάνδα - Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών δυτικά της Κρήτης – Το καθεστώς Ερντογάν είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι εκείνοι έκαναν άσκηση με τους Αμερικανούς και όχι η Ελλάδα – Δυστυχώς για αυτούς, για μια ακόμη φορά ξεφτιλίστηκαν.


Το εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ κατλά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης με ελληνική φρεγάτα.


Ελληνικό μαχητικό F-16 μαζί με F-18 Honor.


Αερομαχίες πάνω από τον κρητικό ουρανό.


Τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου μαζί με τα ελληνικά, σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου.


Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG)



Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ.



Δυναμική απάντηση της Αθήνας στους ψεύτες Τούρκους.



Εκλληνική φρεγάτα εκετελεί σενάριο άσκησης με το αεροπλανοφόρο «Άιζενχάουερ»



Οι ασκήσεις ήταν εντυπωσιακές και στο σενάριό τους ήταν προσβολή στόχων, αναχαιτίσεις, αναγνωρίσεις και άλλα επιχειρησιακά σενάρια.



Η συνοδεία – συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Ιουλίου 2020.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"