GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιατί η Κύπρος δεν θα γίνει μια άλλη Συρία, μια άλλη Λιβύη, ένα άλλο Ιράκ

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ένας λαός που οδύρεται και καταριέται τους αίτιους δεινών του, χωρίς να τιμωρεί τους ενόχους και να διδάσ...



ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ένας λαός που οδύρεται και καταριέται τους αίτιους δεινών του, χωρίς να τιμωρεί τους ενόχους και να διδάσκεται, είναι βέβαιον ότι θα υποστεί νέα δεινά.
Οι μαύρες ημέρες του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, κάθε χρόνο είναι η χρυσή ευκαιρία πολιτικάντηδων για ανέξοδες, μεγαλόστομες συνθηματολογίες και υποσχέσεις ότι «δεν ξεχνούν».

Την επομένη, όμως, των θλιβερών ημερών όλοι ξεχνούν και επιδίδονται στο επικερδές εμπόριο ψήφων, εμπαίζοντας και εξαπατώντας τους αφελείς πολίτες με εύηχα συνθήματα.

Όπως κάνει συχνά και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Μιλώντας (2/7/2020) σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού, διαβεβαίωσε πως «δεν είναι δυνατό να αποδεχθώ λύση η οποία, αντί να οδηγεί σε ένα σύγχρονο λειτουργικό κράτος, ενδεχόμενα την επομένη να καταρρεύσει και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που επιδιώκουμε να λύσουμε».

«Θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε, «να αγωνιζόμαστε, ώστε να γίνει αντιληπτό από την Τουρκία και από όλους οι οποίοι μας συμπαραστέκονται, πως η λύση του Κυπριακού είναι προς όφελος και της Τουρκίας, είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, αλλά αρκεί κάποιοι να μην θεωρούν ότι αυτό το νησί θα αποτελέσει μιαν άλλη Συρία, μιαν άλλη Λιβύη, ένα άλλο Ιράκ, μέσα στους σχεδιασμούς της Γαλάζιας Πατρίδας».

Τι τραγική ειρωνεία…

Οι μαύρες ημέρες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής συμπίπτουν ξανά με πρωτοφανή έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και εκνομίας κατά της Κύπρου και της Ελλάδος, όπως και εναντίον του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Η Τουρκία εισέβαλε στις 4/5/2019 στην κυπριακή ΑΟΖ, κατέκτησε και ακόμα κατέχει μέγα τμήμα της.
Ο στόλος της πολιορκεί το νησί.
Ο Αττίλας επεκτείνεται στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.
Αμφισβητεί και διεκδικεί το μισό Αιγαίο, δεκάδες νησιά και σχεδόν όλη την Κρήτη. Υπέγραψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Κατ’ επανάληψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει μιλήσει για νέα τουρκική εισβολή, παρόμοια μ’ εκείνη του 1974. Χαρακτηρίζει τον Ερντογάν ως ταραξία, πειρατή και παράνομο. Ποιος;

Ο Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2005, με τον Αβ. Νεοφύτου και άλλους, μετέβη στα τουρκικά Σούσα και συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Αμέσως μετά, σε συνέντευξη στον μετέπειτα εξ απορρήτων σύμβουλό του, Μακ. Δρουσιώτη, σκιαγράφησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό και έκθαμβος είπε:

«Είναι ένας ηγέτης διαφορετικός από τους υπόλοιπους που ξέραμε μέχρι σήμερα.
Συγκρίνετε τη φρασεολογία του Ετσεβίτ, με αυτήν του Ερντογάν, για να διαπιστώσετε την τεράστια διαφορά.
Ο Ερντογάν είναι σύγχρονος ηγέτης, ξέρει τι θέλει και πώς να το επιτύχει.
Οι αλλαγές που έχει επιφέρει στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια είναι κατακλυσμιαίες.
Μόνον εάν επιτύχει να ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, θα μπορούμε να αισθανθούμε πραγματική ασφάλεια στην περιοχή».

Τι έχει να πει σήμερα ο άλλοτε υμνητής του σουλτάνου, Αναστασιάδης;
Κυρίως, πώς θα τον αντιμετωπίσει; Γνωρίζει;
Όχι, βέβαια, πέραν βολικών δηλώσεων ότι θα… κινητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις… ευαισθησίες των Ευρωπαίων, ιδιαίτερα μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Πρόεδρος μόλις τώρα φαίνεται να αντιλαμβάνεται όσα πολλοί τού αναλύαμε και εξηγούσαμε εδώ και πολλά χρόνια.
Η Τουρκία δεν θέλει λύση όπως οι Έλληνες την επιδιώκουμε, αλλά κατάληψη, έλεγχο και ενσωμάτωση της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια. Αυτός ο εφιάλτης, πώς εξουδετερώνεται;

Με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή με δραστική ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς και αναβίωση του Δόγματος του ΕΑΧ.
Με ισχυρή οικονομία.
Με πραγματική ενότητα λαού και ηγεσίας στηριγμένη σε συγκροτημένη και μακράς πνοής ξεκάθαρη απελευθερωτική στρατηγική.
Με στρατιωτικές συμμαχίες με το Ισραήλ, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Πέραν αυτών, αφού η Τουρκία επιτίθεται ακατάπαυστα εναντίον του Ελληνισμού, ξαναρωτάμε:

  • Γιατί Αθήνα και Λευκωσία αρνούνται, πρώτον, να οριοθετήσουν τη μεταξύ τους ΑΟΖ και, δεύτερον, να διαμηνύσουν στην Τουρκία ότι ΔΕΝ εντάσσεται στην ΕΕ; Αντ’ αυτών των εύλογα αναμενόμενων, ο Αναν-ιστής Αναστασιάδης επιμένει στην αγγλοτουρκοδιζωνική, η οποία οδηγεί μοιραία στην τουρκοποίηση της Κύπρου.


Έχει μειώσει σε εξευτελιστικά ποσά τα λεηλατημένα κονδύλια για την άμυνα, παρά τους ψευδείς κομπασμούς του: «Και εκσυγχρονίσαμε και έχουμε ένα σύγχρονο στρατό σαν μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη».

  • Πού είναι η ισχυρή αποτροπή μας στο ναυτικό, στην αεροπορία και στον στρατό ξηράς; Πού είναι η ένοπλη παρουσία της Ελλάδος στις θάλασσες και στους ουρανούς μας;

Η Ελλάδα, είπε ο Έλληνας ΥπΕξ, είναι πάνοπλη και θα αντιδράσει σε κάθε τουρκική πρόκληση.
Η Κύπρος, όμως, με σπιθαμιαία ηγεσία και ανύπαρκτη στρατηγική αποτροπής του Τούρκου δεν θα γίνει ούτε Συρία, ούτε Λιβύη, ούτε Ιράκ.

  • Ανέκαθεν είναι ανοχύρωτη, εξαιτίας εγκληματιών ηγετών της που συλλέγουν ψηφίσματα και δηλώσεις συμπαράστασης. Κάποια στιγμή, ο κυπριακός Ελληνισμός απλώς θα καταβροχθιστεί από τον Αττίλα και θα τουρκοποιηθεί. 


ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ 19/7/2020

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"