GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΥΕΘΑ από την Κύπρο: “Η τουρκική παραβατικότητα απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση"

Το μήνυμα του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις “Η τουρκική παραβατικότητα απαιτεί μέγιστη επα...





Το μήνυμα του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις

“Η τουρκική παραβατικότητα απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση και συνεργασία για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”, δήλωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογο του Χαράλαμπο Πετρίδη , στη Λευκωσία.

Είναι γεγονός ότι η αναθεωρητική στάση της Τουρκίας έχει γίνει πολύ πιο  επιθετική και προκλητική έναντι Ελλάδας και Κύπρου, γεγονός που αποτυπώνεται, τόσο στις παράνομες δραστηριότητες της στην ΑΟΖ της Κύπρου, όσο και στην υπογραφή με την Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης της Λιβύης (GNA) «Μνημονίων Κατανόησης» στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται η προκλητική απόφαση της Άγκυρας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος, και η οποία προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της, ως μνημείο-κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού είναι ακόμα μία απόδειξη, σε όσους συνεχίζουν να εθελοτυφλούν, για την προκλητική και αναθεωρητική συμπεριφορά της χώρας που διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ταραξία της περιοχής.

Η τουρκική παραβατικότητα απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση και συνεργασία για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.


Η διατήρηση της ειρήνης σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή αποτελεί πρωταρχικό και στρατηγικό στόχο για την ασφάλεια και ευημερία του Ελληνισμού.
Η Ελλάδα και Κύπρος αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να προάγουν την ειρήνη και σταθερότητα στη περιοχή και να περιορίσουν τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.
Στο πεδίο της αμυντικής διπλωματίας, ασκείται μια πολιτική αρχών και θέσεων που βασίζεται στην ανάπτυξη περιφερειακών συνεργασιών με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο και στην οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η Ελλάδα τηρεί αταλάντευτη στάση και έχει οικοδομήσει την εθνική στρατηγική Άμυνας και Ασφάλειας της στην επίκληση της διεθνούς νομιμότητας.
Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα τόσο της χώρας μας όσο και του Κυπριακού Ελληνισμού.


Η Κύπρος και η Ελλάδα άλλωστε, με αρραγή εθνική ομοψυχία, αντιμετωπίζουν και θα συνεχίσουν πάντοτε να αντιμετωπίζουν από κοινού τις διαρκείς προκλήσεις στα θέματα της άμυνας και ασφάλειας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"