GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αιματηρές συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν με παρότρυνση Άγκυρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι παραβίασαν την εύθραυστη εκεχειρία κατά μήκος των συνόρων τους. ...



Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι παραβίασαν την εύθραυστη εκεχειρία κατά μήκος των συνόρων τους.
Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε χθες 12 Ιουλίου ότι δύο από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν μετά την επίθεση των αρμενικών δυνάμεων στις θέσεις του.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωσή του ότι η "επιθετική" Αρμενία από τη βόρεια περιοχή του Ταουσς αντιμετωπίστηκε με  "αντιπαράθεση".

"Δύο στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν", πρόσθεσε η δήλωση.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Shushan Stepanian κατηγόρησε το Μπακού ότι "χρησιμοποίησε πυροβολικό σε επίθεση με στόχο τη καταστροφή  θέσεων [Αρμενίων]".

Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν και βίντεο από τις επιθέσεις των Αζέρων κατά θέσεων των Αρμενίων, όπως ισχυρίζονται.

Η Τουρκία  ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να υποστηρίξουν την  τούρκους Αζέρους με ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ να καταδικάζει την επίθεση των Αρμενίων.

Ωστόσο, οι συγκρούσεις στις 12 Ιουλίου ήταν μακριά από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και απευθείας μεταξύ των δύο κρατών κάτι που σπάνια συμβαίνει.

Οι συγκρούσεις της 12ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες μετά την πρόκληση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ για την πιθανότητα νέου πολέμου με την Αρμενία.
Στις 7 Ιουλίου, ο Αλίγιεφ απείλησε να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις "εάν δεν έχουν αποτελέσματα."



sigmalive.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"