GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πυρά Μένέντεζ εναντίον Στέιτ Ντιπάρτμεντ : "Αυτά τα αμισβητούμενα νερά ανήκουν στην Ελλάδα!"

"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία" Αφού οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις το...



"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία"


Αφού οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις τουρκικές διεκδικήσεις με τη χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίασαν ως "παρέμβαση" κατά της Τουρκίας, φαίνεται πως η Ελλάδα έχει ακόμα κάποιους φίλους στις ΗΠΑ, καθώς ο γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής προχώρησε σε μια ηχηρή τοποθέτηση.

Καταπέλτης ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, αφού επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ανακοίνωση περί "αμσιβητούμενων υδάτων". 

“Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που «αμφισβητεί» αυτά τα ύδατα είναι η Τουρκία.
Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση γι’ αυτά”, δήλωσε ο γερουσιαστής Μενέντεζ, παραδίδοντας μαθήματα πολιτικής και στην Αθήνα για το πως θα έπρεπε να χειριστεί την τοποθέτηση από την Ουάσινγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, "γκριζάροντας" ωστόσο την ελληνική υφαλοκρηπίδα:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή".

Ο γερουσιαστής ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία και μόνο αυτή.

Μπορεί μέσα από απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε πρώτη ανάγνωση να φαίνεται πως οι ΗΠΑ "κουνάνε το δάκτυλο" στην Τουρκία, όμως η αλήθεια είναι πιο πολύπλευρη και ίσως πολύ επικίνδυνη.
Στην απάντησή της η Ουάσιγκτον, κάνει λόγο για "αμφισβητούμενα ύδατα" παραβλέποντας όπως φαίνεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"