GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λαβρόφ: Αυξημένος ο πυρηνικός κίνδυνος από την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας

Μη "ευγενικές" οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον εναντίον της Κίνας Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, ...



Μη "ευγενικές" οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον εναντίον της Κίνας

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, η Μόσχα θα αντιταχθεί σε πιθανή αντιπαράθεση στην επόμενη Σύνοδο των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής αντιπαράθεσης έχει αυξηθεί σημαντικά. Υπογράμμισε ότι η παγκόσμια ασφάλεια έχει επιδεινωθεί επειδή η Ουάσινγκτον έχει διαλύσει το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου όπλων. 

«Συμφωνώ ότι ο πυρηνικός κίνδυνος έχει πρόσφατα αυξηθεί σημαντικά, ότι η κατάσταση ασφάλειας, η διεθνής στρατηγική σταθερότητα έχουν ξεκάθαρα επιδεινωθεί.
Οι λόγοι είναι εμφανείς σε όλους: οι ΗΠΑ θέλουν να επανακτήσουν παγκόσμια κυριαρχία και να επιτύχουν τη νίκη σε αυτό που αποκαλούν ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων» εξήγησε.
Ο Υπουργός τόνισε επίσης ότι η μοίρα της Συνθήκης New START είναι πλέον ξεκάθαρη, καθώς η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να μην την παρατείνει. 

Ο Λαβρόφ σχολίασε τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν βλέπει κάποιο όφελος από αυτή τη σύγκρουση.
Ανέφερε, ακόμα, ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Ουάσινγκτον για να πιέσει το Πεκίνο σε συνομιλίες στρατηγικής σταθερότητας είναι λιγότερο από ευγενικές.

«Είναι πολύ, πολύ ανησυχητικά σημάδια ότι, παρά αυτά τα σημάδια ελπίδας που πρέπει να διατηρηθούν, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ το κάνουν όλο και πιο προσωπικό και σε μία πολύ σκληρή μορφή.
Αυτό δείχνει υψηλό επίπεδο έντασης και από τις δύο πλευρές.
Και αυτό το υψηλό επίπεδο είναι πολύ ανησυχητικό» τόνισε.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «η κοινή λογική θα επικρατήσει και δεν θα φτάσει στο σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"