GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ για το νέο νομοσχέδιο: Πρώτα πεθαίνει ο κρατιστής και μετά το χούι

Δελτίο Τύπου Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ για το νέο νομοσχέδιο: Πρώτα πεθαίνει ο κρατιστής και μετά το χο...



Δελτίο Τύπου

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ για το νέο νομοσχέδιο:
Πρώτα πεθαίνει ο κρατιστής και μετά το χούι  

Θέλει η κυβέρνηση να προσελκύσει ξένους συνταξιούχους να μείνουν μόνιμα στη χώρα.
Κάπου άκουσαν ότι ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής προσελκύει κεφάλαια και ανθρώπους.
Οπότε σκέφθηκαν να κάνουν, ακόμα μια φορά, τα γνωστά κόλπα του κρατισμού.

«Έλληνα συνταξιούχε, θα σε σκίζουμε, φορολογώντας σε, μέχρι και με 80%» / «Ξένε συνταξιούχε, θα σε χαϊδεύουμε, με 7%».
Αλλά ούτε αυτός ο συντελεστής θα είναι μόνιμος.
Θα ισχύει για 10 χρόνια, μόνο.
Όποιον κάνει το λάθος να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα, μετά τη δεκαετία, θα τον περιποιηθούν καταλλήλως.
Να το σχόλιο, που έκανε, στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, Έλληνας κάτοικος Εξωτερικού (ΗΠΑ):

«Δεν θα μετέφερα, σε καμία περίπτωση, την φορολογική μου βάση στην Ελλάδα, για τους παρακάτω λόγους. (…)
Το χρονικό όριο της 10ετίας είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας, καθώς ένας συνταξιούχος, που είναι π.χ. 65 ετών, τι θα πρέπει να υπολογίζει για τα φορολογικά του βάρη, μετά την 10ετία; 30%, 40% ή τί;
Και, ενδεχομένως, με το ρίσκο να έχει απωλέσει, στο μεσοδιάστημα, ισχύουσες ευεργετικές διατάξεις στην παρούσα φορολογική του βάση.
Άρα, αυτή η χρονική αβεβαιότητα του νομοσχεδίου συντηρεί μια μεγάλη ανασφάλεια, που ακυρώνει τις όποιες πιθανές σκέψεις κάποιου, που θα επιχειρούσε να μεταφέρει την έδρα του, ειδικά στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από τη διαρκή αστάθεια του φορολογικού της πλαισίου, με τη συχνή μεταβολή κυβερνήσεων και φορολογικών πολιτικών.

Προτεινόμενη λύση: Η θέσπιση τουλάχιστον 20ετίας ή χωρίς κανένα χρονικό όριο, όπως στην Ελβετία, και χωρίς δικαίωμα μετατροπής των όρων της σύμβασης από μελλοντικές κυβερνήσεις.
Ο φορολογικός συντελεστής (7%) φαινομενικά προσφέρει ένα σχετικό κίνητρο, εν τούτοις, δεν είναι και τόσο ελκυστικός.
Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανόμενων των ΗΠΑ, οι συντάξεις μέχρι ένα επίπεδο εισοδήματος, που θεωρείται το ελάχιστο για μια ευπρεπή διαβίωση, είναι εντελώς αφορολόγητο, π.χ. σε πολλές Πολιτείες το αφορολόγητο ποσό ανέρχεται σε $35.000 ετησίως. Άρα, γιατί να μεταφέρει κανείς την φορολογική του βάση και να φορολογείται με 7%;»

Το νομοσχέδιο, στη λογική τού «διαίρει και βασίλευε», διαχωρίζει τους κατοίκους της χώρας σε πολίτες πολλών ταχυτήτων, διαιωνίζοντας την πολυνομία και τις εστίες πελατειακής συναλλαγής. Το ίδιο κάνει και με τους αγρότες: τους εξισώνει με επιχειρηματίες, αλλά τους απαλλάσσει από το «τέλος επιτηδεύματος».

Ταυτόχρονα, ξεχνά όλους τους υπόλοιπους “πληβείους” (ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπούς επιτηδευματίες), για τους οποίους ο παράλογος, παράνομος και αντιαναπτυξιακός αυτός φόρος (σε φορολογώ, μόνο και μόνο επειδή εργάζεσαι!) παραμένει και οδηγεί την Οικονομία από το κακό στο χειρότερο. Όμως, και οι αγρότες άδικα θα χαρούν, αφού το μέτρο αφορά μόνον όσους βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς, για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.
Κλασικές κρατικιστικές κουτοπονηριές.
Όμως, έτσι δεν χτίζεται εμπιστοσύνη, γαλάζιοι σύντροφοι!

Το μόνο δίκαιο και δελεαστικό φορολογικό σύστημα, που μπορεί να τονώσει την Οικονομία και να πατάξει τη φοροδιαφυγή, είναι αυτό που προτείνει η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ», από το 2012.
Εφαρμόστε, επιτέλους, χαμηλό φορολογικό συντελεστή για όλους – Έλληνες και ξένους– χωρίς κλίμακες («flat tax»), και θα δείτε την οικονομική δραστηριότητα να «παίρνει φωτιά» και τα φορολογικά έσοδα να εκτινάσσονται.
Δεν θα έρθουν μόνο οι ξένοι.
Θα επιστρέψουν και οι Έλληνες, που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης.

Και σταματήστε να επιτίθεστε στο αυτοκίνητο, δήθεν για να προστατέψετε το περιβάλλον.
Ο νέος νόμος καθιστά απαγορευτική την αγορά ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εισαγωγής, διότι ο περιβαλλοντικός φόρος είναι τερατώδης.
Κι αν συνυπολογίσουμε και το «τέλος ταξινόμησης», ο Έλληνας θα μείνει με αυτοκίνητο 20ετίας.
Η χώρα μας εδραιώνει την πρώτη θέση παγκοσμίως, στους κυνηγούς της αυτοκίνησης, δηλαδή της ελευθερίας στη μετακίνηση των πολιτών.
Δεν το λες και φυσιολογικό για μια παράταξη, που ισχυρίζεται ότι είναι «φιλελεύθερη».

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"