GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιωάννης Μάζης: Τι βρίσκεται πίσω από την τουρκική προκλητικότητα - Το «λάθος» της Ελλάδας

Το σκηνικό της κλιμακούμενης έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία τις τελευταίες ώρες ανέλυσε στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” ο καθ...




Το σκηνικό της κλιμακούμενης έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία τις τελευταίες ώρες ανέλυσε στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Τουρκία θεωρεί ότι είναι η ώρα να πιέσει τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε η γερμανική προεδρία να οδηγήσει την Ελλάδα κακήν κακώς σε ένα τραπέζι διαλόγου, στο οποίο θα εξαντλήσει την ατζέντα που ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, κατέθεσε και αρχίζει από την κατοχή ελληνικών νησιών και φτάνει στην εκλογή αιρετού μουφτή.

Ο ειδικός εκτίμησε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα διαπράξει τέτοιο σφάλμα, αλλά εξέφρασε την αντίθεσή του με τη «μυστική» τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο την επομένη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια στην Κυπριακή Κυβέρνηση, διότι δεν έκανε το λάθος της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει ετοιμότητα να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και να προχωρήσουν σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις, οι οποίες να περιλαμβάνουν αμυντική συνεργασία.

Πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα είναι αποφασιστική, είναι η μοναδική περίπτωση η Τουρκία να πάψει τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, θα οδηγηθούμε σε ένα τραπέζι διαλόγου, το οποίο θα είναι ατιμωτικό, εξευτελιστικό και επικίνδυνο και για την Ελλάδα και για την Κύπρο.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: sigmalive.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"