GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΝΑΛΥΣΗ: Εικόνα κλιμακούμενης κρίσης – Ποιες οι προθέσεις της Τουρκίας

Για την εικόνα κλιμακούμενης κρίσης που επικρατεί από το μεσημέρι στο Αιγαίο, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για σεισμικές έρ...



Για την εικόνα κλιμακούμενης κρίσης που επικρατεί από το μεσημέρι στο Αιγαίο, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, μίλησαν στις Τομές στα Γεγονότα ο Βασίλειος Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και ο Πολιτικός Αναλυτής, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρτζούκος, προέχει η αποτροπή ενώ πρόσθεσε πως είναι ορατό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.

Αυτή ήταν μια περίοδος παρατεταμένης έντασης αλλά η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, συνιστά μια ξεχωριστή διάτρητη πράξη που αλλάζει την ένταση και την παίρνει προς την κρίση.

Εάν κάτι δεν αλλάξει πάμε προς την κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εναπόκειται, τόνισε, και στον διεθνή παράγοντα και στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αποδείξει ότι αυτά που λέει τα εννοεί.

Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να συνάδουν οι ενέργειες οι διπλωματικές, οι στρατιωτικές και οι πολιτικές, ανέφερε.

Τόνισε πως θα πρέπει να γίνεται στενή παρακολούθηση των ενεργειών της Τουρκίας για να διαγνωσθούν οι προθέσεις της.

Στην δική του τοποθέτηση ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε «με ξενίζει ότι ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε ότι η συζήτηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας θα γίνουν τον Σεπτέμβριο».

Εφόσον και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι χώρες του ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να ζητηθεί σύγκληση για να καταγγελθεί η Τουρκία, σημείωσε.

Σχετικά με τον χάρτη των περιοχών που αφορά η NAVTEX, σημείωσε πως λείπει σχεδόν παντελώς η αχίλλειος πτέρνα, που είναι η Κύπρος.

Αν εκτονωθεί η κρίση θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση Αμερικανών και Ρώσων, πρόσθεσε.

Τέλος ανέφερε πως το μήνυμα του Ερντογάν προς την Ελλάδα είναι πως «εάν προχωρήσω έχετε την επιλογή να με χτυπήσετε, αν δεν θέλετε να με χτυπήσετε θα δεχθείτε διάλογο με τους δικούς μου όρους.


sigmalive.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"