GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ Τουρκίας: "Μη σοβαρή" η επιχείρηση της ΕΕ για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η επιχείρηση IRINI για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη  «δεν έχε...



Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Πέμπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η επιχείρηση IRINI για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη  «δεν έχει σοβαρότητα», συμμεριζόμενη την κριτική της Τουρκίας ότι η προσπάθεια είναι προκατειλημμένη εις βάρος της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε την επιχείρηση για την επιβολή της απόφασης του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ωστόσο η Άγκυρα παραβιάζει το εμπάργκο, με αποτέλεσμα ένα επεισόδιο μεταξύ γαλλικού και τουρκικού πολεμικών πλοίων τον περασμένο μήνα.

Στον απόηχο της επικοινωνίας Τραμπ – Ερντογάν, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σένκερ αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «οι μόνες παρεμβάσεις που κάνουν είναι σε τουρκικά στρατιωτικά υλικά. Κανείς δεν σταματάει τα ρωσικά αεροσκάφη, κανείς δεν σταματάει αεροσκάφη των Εμιράτων, κανείς δεν σταματάει αεροσκάφη των Αιγυπτίων».

«Θα μπορούσαν τουλάχιστον, εάν ήταν σοβαροί, νομίζω, να απευθύνουν μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων», δήλωσε ο Σένκερ στο Γερμανικό Ταμείο Marshall.
«Νομίζω ότι είναι λυπηρό.
Υπάρχουν πολύ περισσότερα που μπορούν να κάνουν» είπε.

Ο αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε ακόμα ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση εναντίον της Ομάδας Βάγκνερ, μιας ρωσικής μισθοφορικής μονάδας που κατηγορείται ότι υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χατάρ.

«Ίσως ανησυχούν για την αντίδραση της Ρωσίας... Αλλά αν δεν πρόκειται να αναλάβουν έναν πιο ισχυρό ρόλο ή έναν πιο σοβαρό ρόλο, τότε αυτό το πράγμα πρόκειται να συνεχιστεί» παρατήρησε για τη σύγκρουση στη Λιβύη.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή: skai.gr