GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μ.Χρυσοχοΐδης σε ΚΚΕ: «Είστε υπόδειγμα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις δεν αφορά εσάς» - Ποιους αφορά τότε;

Ερωτήματα σχετικά με τον σκοπό του νομοσχεδιού που ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας το...



Ερωτήματα σχετικά με τον σκοπό του νομοσχεδιού που ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την ενημέρωσή του για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς απευθυνόμενος στο ΚΚΕ μίλησε για «υποδειγματική παρουσία των ανθρώπων του» και να μην ανησυχεί για το νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωσή του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε:
«Υπάρχει έξω μια μεγάλη συγκέντρωση 6.000-7.000 ατόμων και η διαδήλωση συνεχίζεται κανονικά, δεν έχει διαλυθεί.
Το ΠΑΜΕ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα και συνεχίζει κανονικά τη διαδήλωση».

Μάλιστα απευθυνόμενος στο ΚΚΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Αυτά που λέω δεν αφορούν εσάς, οι άνθρωποι σας είναι υποδειγματικοί, μην ανησυχείτε».

Για να προσθέσει: «1.000 άτομα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών.
Έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στη Βουλή, τους απώθησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και έγιναν 9 συλλήψεις ανάμεσα σε εκείνους που πέταξαν μολότοφ.
Εγιναν επίσης και 8 προσαγωγές.
Την ίδια στιγμή έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε επίσης ότι «υπήρχε σχέδιο για την διάλυση της διαδήλωσης» και προειδοποίησε: «Δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά να υπάρχει τραυματισμός πολιτών και καταστροφές. Οποίος χρησιμοποιεί μολότοφ θα συλλαμβάνεται».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο κ.Χρυσοχοίδης προσπάθησε να καθησυχάσει το ΠΑΜΕ καθώς πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει: 
«Η υπόθεση της ρύθμισης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δεν αφορά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ούτε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες, αλλά αυτές τις μικρές συγκεντρώσεις, που καθημερινά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην πόλη, που με τις ευθύνες και της αστυνομίας - που πράγματι κλείνει πολλούς δρόμους, πολύ γρήγορα - γίνονται όλα αυτά που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους».

Υποτίθεται πάντως πως το νομοσχέδιο περάστηκε για να σταματήσουν οι ολιγομελείς πορείες του ΠΑΜΕ και διάφορων συνδικαλισιτικών φορέων που κλείνουν συνεχώς το κέντρο, αν τελικά δεν αφορά αυτούς γιατί περάστηκε το νομοσχέδιο, διοργανώνει κανείς άλλος μικρές πορείες στο κέντρο και δεν το ξέρουμε; 

Επιπλέον, συλλήψεις σε όσους πετούσαν μολότοφ μπορούσαν να γίνουν και πριν χωρίς... νέο νομοσχέδιο

Μήπως κάποιοι χρειάζονται άλλοθι να βγάζουν διαμαρτυρίες πολιτών εκτός νόμου και να τις διαλύουν ενόψει δραματικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα και την οικονομία από Σεπτέμβριο;


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pronews.gr