GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαψεύδει η ελληνική πλευρά τις δηλώσεις Ακάρ για άμεση συνάντηση

Πότε και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνάντηση Ηελληνική πλευρά, προχωρώντας με προσεκτικά...





Πότε και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνάντηση

Ηελληνική πλευρά, προχωρώντας με προσεκτικά βήματα μέσα από «εμπόδια» και «παγίδες» που στήνει συνεχώς η Άγκυρα, έχει αφήσει ανοιχτή πόρτα για διάλογο, σε βάσεις διεθνούς δικαίου με τη γείτονα χώρα.
Όπως φαίνεται όμως, διαψεύδει τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, στις οποίες ανέφερε νωρίτερα συνάντηση κανονισμένη την ερχόμενη εβδομάδα για που θα αφορούσε στα ΜΟΕ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τα σύνορα στον Έβρο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, κάνοντας λόγο, προφανώς, στα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που συζητούν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών και όχι στις διερευνητικές επαφές των οποίων προΐστανται διπλωμάτες. 

Αναφερόμενη σε όσα ανακοίνωσε ο Ακάρ, πηγή με γνώση των εξελίξεων που επικαλείται το ethnos.gr, δεν έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα καμία συνάντηση στην Τουρκία περί ΜΟΕ μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, αν και όντως εκκρεμεί μια τέτοια συνάντηση.
Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι τελευταίες τέτοιου τύπου επαφές είχαν γίνει στην Ελλάδα, όπερ σημαίνει ότι οι επόμενες θα πρέπει όντως να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία.
«Μας έχουν καλέσει. Θα πάμε κάποια στιγμή.
Οι συνομιλίες θα γίνουν αλλά δεν υπάρχει ημερομηνία», σχολιάζει άνθρωπος με γνώση των εξελίξεων, αναφερόμενος στα ΜΟΕ.

Το κρίσιμο ερώτημα στην παρούσα φάση είναι το εάν, πότε και υπό ποίες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και πάλι οι ελληνοτουρκικές διερευνητικές συνομιλίες που διακόπηκαν το 2016.
Το ζητούμενο από ελληνικής πλευράς είναι οι συγκεκριμένες επαφές να ξεκινήσουν από το σημείο όπου σταμάτησαν, με εξασφαλισμένο δηλαδή και αμοιβαία αποδεκτό το «κεκτημένο» όσων είχαν προηγηθεί.
«Εάν δείτε να αναγγέλλεται ο 61ος γύρος των διερευνητικών, θα γνωρίζετε ότι συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε», σχολιάζει στο ethnos.gr αξιωματούχος με γνώση των εξελίξεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένονται και πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών μέσα στο φθινόπωρο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"