GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

13 Ιουλίου η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ με αποκλειστικό θέμα την Τουρκία : Το Παρίσι Ζητά κυρώσεις στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν στις 13 Ιουλίο...



Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα συναντηθούν στις 13 Ιουλίου, για να συζητήσουν το θέμα της Τουρκίας, λέγοντας ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

"Κατόπιν αιτήματός μας θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα την Τουρκία", είπε ο Γάλλος υπουργός στο κοινοβούλιο.

Παράλληλα, για το θέμα των κυρώσεων υπενθύμισε πως "έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην Τουρκία, από την ΕΕ, για τις γεωτρήσεις στην οικονομική ζώνη της Κύπρου.
Ενδέχεται να εξεταστούν και άλλες κυρώσεις".

Την περασμένη εβδομάδα ο Λε Ντριάν ζήτησε μια συζήτηση "χωρίς ταμπού" εντός της ΕΕ σχετικά με τη σχέση της με την Τουρκία, η οποία παραμένει επίσημα υποψήφια για ένταξη στο μπλοκ παρά την καθυστερημένη διαδικασία ένταξης.

"Η Γαλλία θεωρεί απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανοίξει πολύ γρήγορα μια ολοκληρωμένη συζήτηση, χωρίς ταμπού και αφέλεια, σχετικά με τις προοπτικές της μελλοντικής της σχέσης με την Άγκυρα", δήλωσε στη Γερουσία της Γαλλίας.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντά της, επειδή έχει τα μέσα", είπε, καθώς μαίνεται η ένταση μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας σχετικά με τη σύγκρουση στη Λιβύη.

Το Παρίσι έχει ζητήσει υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη θέση του ότι η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια στέλνοντας Σύρους μαχητές στη Λιβύη.

"Είναι ένας κίνδυνος για εμάς, ένας απαράδεκτος στρατηγικός κίνδυνος, γιατί απέχει 200 ​​χιλιόμετρα από την ιταλική ακτή", δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Πέρυσι, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), με έδρα την Τρίπολη, υπό τον Φαγέζ αλ-Σάρατζ και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.
Έκτοτε, η Άγκυρα έστειλε στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές, μαζί με μαχητές από την ομάδα ανταρτών του Εθνικού Στρατού της Συρίας, στη Λιβύη για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της GNA.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"