GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αντιστράτηγος ε.α. Α. Πενταράς: O πόλεμος στην φιλοσοφική του διάσταση ερμηνεύεται ως η σύγκρουση δύο αντίθετων βουλήσεων.

Εάν δεν αποδώσουν οι διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να πειστεί η Τουρκία να μην προχωρήσει στις ενέργειες, θα υπάρξει θερμό επει...



Εάν δεν αποδώσουν οι διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να πειστεί η Τουρκία να μην προχωρήσει στις ενέργειες, θα υπάρξει θερμό επεισόδιο

Για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε Ελλάδα και Κύπρο και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ανδρέας Πενταράς.

Ο κος Πενταράς είπε πως «ο πόλεμος στην φιλοσοφική του διάσταση ερμηνεύεται ως η σύγκρουση δύο αντίθετων βουλήσεων.
Στην προκειμένη περίπτωση, είναι η Τουρκία που προχωρεί σε έρευνες και γεωτρήσεις παράνομα και παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο στην Ελληνική ΑΟΖ και από την άλλη έχουμε την βούληση της Ελλάδος να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με όλα τα μέσα.
Βούληση, η οποία εκφράστηκε και από επίσημα χείλη τα οποία ανέφεραν πως εάν χρειαστεί η υπεράσπιση των δικαιωμάτων θα γίνει, αν αυτό χρειαστεί, και με στρατιωτικά μέσα».

Σημείωσε πως εάν δεν αποδώσουν οι διπλωματικές προσπάθειες στις οποίες έχει επιδοθεί η Ελληνική και Κυπριακή διπλωματία, ενεργοποιώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, ώστε να πειστεί η Τουρκία να μην προχωρήσει στις ενέργειες, θα υπάρξει θερμό επεισόδιο.

Τόνισε πως «ένα θερμό επεισόδιο στα σημεία όπου η Τουρκία θα επιχειρήσει έρευνες και γεωτρήσεις, διαφέρει από ένα θερμό επεισόδιο στον αέρα κατά την διάρκεια παραβιάσεων.
Σε ένα θερμό επεισόδιο στη Θάλασσα δεν νομίζω να υπάρξει περιθώριο αποκλιμάκωσης.
Δεν κινδυνολογώ, αλλά μεταφέρω τα γεγονότα».

Πρόσθεσε πως η Τουρκία υλοποιεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος έγινε πριν από πολλά χρόνια.
«Η Γαλάζια Πατρίδα σχεδιάστηκε το 2009, υπάρχουν αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας που είναι υποχρεωτικές όχι μόνο για την παρούσα Κυβέρνηση αλλά και για τις επόμενες.
Η Τουρκία πιστεύω έχει μελετήσει καλά τις διεθνείς αντιδράσεις και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Συνεχίζει κανονικά τους σχεδιασμούς της».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"