GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Bάνδαλοι τα «έβαλαν» τώρα με τον Κολοκοτρώνη [εικόνες]

Την ώρα που δικαίως καταδικάζουμε διεθνώς την Τουρκία  για την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρνομομίας στα κατ...




Την ώρα που δικαίως καταδικάζουμε διεθνώς την Τουρκία  για την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρνομομίας στα κατεχόμενα, στην Ελλάδα  συνεχίζεται η βεβύλωση και οι βανδαλισμοί σε μνημεία και προτομές εθνικών ηρώων από «αγνώστους».

Συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Ιουνίου έγινε αντιληπτός βανδαλισμός στο μνημείο του Ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας.
Στο μνημείο, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν ελλαδικά ΜΜΕ,  έγιναν σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα τα πλαϊνά μάρμαρα της βάσης του η επιγραφή «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έχουν καταστραφεί εντελώς.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου οι οποίοι έδωσαν εντολή για άμεση αποκατάσταση του μνημείου.



Αποτροπιασμό προκαλεί επίσης η εικόνα της βεβηλωμένης προτομής του εθνομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια.

Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή κάνοντας χρήση κόκκινης μπογιάς, ενώ για την ώρα δεν έχει ασχοληθεί κανένας με το περιστατικό και την αποκατάσταση του μνημείου.
Σχετικές φωτογραφίες δημοσίευσε το newsbreak.gr


«Τον διαπόμπευσαν οι Τούρκοι μια φορά βγάζοντάς του τα μάτια, σέρνοντάς τον από τη γενειάδα γυμνό στους δρόμους, ξεριζώνοντάς του τη γλώσσα, κόβοντάς τον κομματάκι-κομματάκι και πετώντας τις σάρκες του στα σκυλιά.
Από ό,τι βλέπω όμως κι εμείς καλά το πάμε» έγραψε η γενική γραμματέας της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» Λένα Σαββίδου στο προφίλ της στο facebook.

Ανάλογη επίθεση έγινε και στην Μυτιλήνη


Τον Μάιο του 2019 αναρχικοί βανδάλισαν το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στην Αθήνα.



Παλαιότερα βανδαλίστηκαν και άλλα μνημεία όπως του Καποδίστρια, του Παλαμά και του Κοραή



Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2015 αλλά και τον  Απρίλιο του 2018 άτομα που προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο των αναρχικών βανδάλισαν και το Άγαλμα της Ελευθερίας στην Λευκωσία.


Φυλλάδιο Antifa στην Ελλάδα

sigmalive.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"