GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άπαντες σε ετοιμότητα - Θα ''βρέξει'' φωτιά & ατσάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Έρχεται καταιγισμός πυρών από Leopard

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία προχωρά το ΓΕΕΘΑ. Ολα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζει νέα πρόκληση...



Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία προχωρά το ΓΕΕΘΑ.
Ολα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζει νέα πρόκληση στον Έβρο, καθώς θα χρησιμοποιήσει ξανά το σαν ''εργαλείο'' πίεσης τοτς μετανάστες.

'Ολο το διάστημα που μεσολάβησε από τη διάλυση των καταυλισμών στις Καστανιές, μέχρι και σήμερα, η Άγκυρα προσπαθούσε να στείλει σπασμωδικά μετανάστες σ’ όλο το μήκος του Έβρου.
Με βάρκες, με τα πόδια και σε κάθε σημείο. 

Όμως ότι και να κάνει δεν θα τα καταφέρει, γιατί πλέον η Ελλάδα έχει οργανωθεί καλύτερα, κάτι που πρέπει να μας βάλει σε υποψίες ότι και η Τουρκία μπορεί να αλλάξει τακτική.

Όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα, το ''κάζο'' στον Έβρο έχει ενοχλήσει τον Ερντογάν, καθώς είδε πως οι Τουρκικές ΕΔ είναι ''μικρές'' μπροστά στην ελληνική πολεμική μηχανή.

Το πως θα κινηθεί η Τουρκία, είναι κάτι που θα μας απασχολήσει, με τα βασικά ερωτήματα να απαντώνται μόνο μέσα από την εξέλιξη των γεγονότων.

Αν θα μείνει σε πρώτη φάση στον Έβρο ή αν θα προχωρήσει και στα νησιά με την αποστολή μεταναστών, αλλά και το τι θα κάνει με τις προαναγγελθείσες έρευνες στο Αιγαίο. 

Άσκηση-μήνυμα 

Δύο ασκήσεις με πραγματικά πυρά κορυφώνονται σήμερα στην Έβρο, με το πυροβολικό και τα άρματα να σείουν γη και θάλασσα και τα μηνύματα να φτάνουν πολλαπλώς ως την Τουρκία, με την 12η Μεραρχία να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία θα πραγματοποιήσει στο πεδίο βολής “Αετός” άσκηση Ίλης Μέσων Αρμάτων.
Οι κάνες των Leopard με προμετωπίδα τα Leo2Hel αναμένεται να πάρουν φωτιά, σε μία άσκηση πραγματικών πυρών με την συνδρομή και επιθετικών ελικοπτέρων Apache.
Ήδη, εδώ και μέρες βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη πέντε ελικόπτερα, που αποτελούν το φόβητρο των Τούρκων σε επιχειρήσεις εγγύς υποστηρίξεως, αναφέρει το enikos.gr

Όμως, σήμερα Μονάδες Πυροβολικού της Στρατιάς αναμένεται να εξαπολύσουν καταιγισμό πυρών στην θάλασσα, στο πεδίο βολής Πετρωτών.
Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70, τα πάντζερ PzH 2000 και τα πυροβόλα M109 αναμένεται να εξαπολύσουν ένα πύρινο κύμα οργής στην θάλασσα, εκπέμποντας μήνυμα ισχυρής αποτροπής.
Ήδη, έχει αποκλειστεί θαλάσσια ζώνη, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγίου Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης, σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από την ακτή.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"