GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ''ιπτάμενοι δολοφόνοι'' πάνε Έβρο & Αιγαίο - ''Σείστηκε'' η Ροδόπη από τις βολές του Πυροβολικού

Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα.  ...



Με άμεση "θωράκιση" του Έβρου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου απαντάει η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα. 

Η άφιξη των επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa Warrior και η τακτική αξιοποίησή του προσθέτει σοβαρότατα άλυτα προβλήματα στις τουρκικές επιδιώξεις απέναντι στην πρώτη γραμμή των νησιών μας που κινδυνεύουν άμεσα με τουρκικές αεραποβατικές ενέργειες.

Tα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο. 

Το σχέδιο της Στρατιωτικής ηγεσίας  

Με φόντο ένα ελικόπτερο kiowa warrior, o αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε στις 3 και 4 Ιουνίου διήμερη επίσκεψη στην 1η Στρατιά, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Η φωτογραφία με τον «ινδιάνο» της Αεροπορίας Στρατού δεν είναι καθόλου τυχαία όπως και η επίσκεψη στην 1η Στρατιά.
Ο Αντιστράτηγος Λαλούσης ενημερώθηκε για την πορεία της εκπαίδευσης των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού και το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα αποστολής των Kiowa Warriors σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ώστε να περάσει άμεσα το μήνυμα σφραγίσματος κάθε ονείρου περί γαλάζιας πατρίδας.
Δίπλα του, ο διοικητής Βασίλειος Παπαδόπουλος, με τον οποίο επισκέφθηκαν και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.
Έχοντας περάσει από την θέση του διοικητή Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας, ο πολύπειρος αξιωματικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την συγκεκριμένη θέση.
Με τον Αρχηγό ΓΕΣ έχουν άψογη συνεργασία και κοινή αντίληψη. 

''Φωτιά'' και ''ατσάλι'' στον Έβρο 

«Σκίζουν τους αιθέρες» οι βολές των πυροβολικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, σε νέα απίστευτα και εντυπωσιακά πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Aπό την Τρίτη 02 έως την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης, στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Τα επιτυχή αποτελέσματα των βολών, τόσο ως προς την ακρίβεια των πυρών, όσο και ως προς τον όγκο τους, φανερώνουν την άρτια εκπαίδευση, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και την άριστη επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών που πηγάζει από την απαιτητική φύση της αποστολής που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες του Ελληνικού Στρατού να υποστηρίζει και να τηρεί σε ύψιστη ετοιμότητα Α/Α συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας.

Δείτε τα τρομερά πλάνα:



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"