GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΟ - ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΟΖ

Γραφει ο Λάμπρος Χουλιαράς Όλα δείχνουν ότι η οριοθέτηση της συμφωνίας ΑΟΖ, υπεγράφη όπως ήθελαν οι Ιταλοί !! Δεν τροποπ...



Γραφει ο Λάμπρος Χουλιαράς

Όλα δείχνουν ότι η οριοθέτηση της συμφωνίας ΑΟΖ, υπεγράφη όπως ήθελαν οι Ιταλοί !!

Δεν τροποποίησαν συντεταγμένες του 1977, που ναι μεν λάμβανε υπόψη την επήρεια των νήσων, όμως είχε την αδυναμία να δίνει μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά και τις Στροφάδες, καθώς επίσης λάμβανε ως σημεία βάσης τις κορυφές του μεγάλου Κόλπου του Τάραντα, που υπερβαίνουν κατά πολύ τα 24 ν.μ.
Έτσι αναγνωρίσαμε απόκλιση από την νομιμότητα σε βάρος μας.
Η Κυβέρνηση άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μας μπροστά της κατά την οριοθέτηση και την επήρεια ΑΟΖ του Συμπλέγματος Καστελλορίζου.
Με αυτό το τρόπο άνοιξε το δρόμο παραχωρήσεων προς την Τουρκία, την φαλκίδευση της ενότητας της Ελλαδικής και Κυπριακής ΑΟΖ. καθώς και το δικαίωμα αύριο μεθαύριο η Τουρκία να έχει δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ ή Αιγιαλητιδα ζώνη.
Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι αφορούσε οριοθέτηση Υφαλοκρηπίδας και ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982.
Σήμερα όμως γιατί;
Ακόμα, αναγνώρισε σε τρίτους δικαιώματα στην ελληνική Αιγιαλίτιδα ζώνη, δηλαδή σε ελληνική θαλάσσια περιοχή και παρέπεμψε στην ΕΕ την διαδικασία επέκτασης της δικής μας Αιγιαλίτιδας που είναι αποκλειστικό προνόμιο κάθε κράτους μέλους.
Υπογράφηκε, Κοινή Γνωστοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία τα δύο κράτη ζητούν την μελλοντική τροποποίηση του κανονισμού περί κοινής αλιευτικής πολιτικής ώστε, όταν η Ελλάδα αποφασίσει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της έως τα 12 ν.μ., να διατηρηθεί η υπάρχουσα αλιευτική δραστηριότητα των Ιταλών αλιέων στην περιοχή της Υφαλοκρηπίδας, μεταξύ 6-12 ν.μ., η οποία σήμερα μπορεί να αποτελούν διεθνή ύδατα Υφαλοκρηπίδας, αλλά αύριο θα είναι ζώνη ΑΟΖ και μεθαύριο εθνικής κυριαρχίας Αιγιαλίτιδα, εντός της οποίας θα ψαρεύουν οι Ιταλοί ψαράδες.δηλ.παραχωρούμε Εθνική κυριαρχία.
Η κυβέρνηση δηλαδή σε μια ετεροβαρή σε βάρος μας συμφωνία, έδωσε επιπλέον εθνική κυριαρχία.
Η ΑΟΖ όταν είναι ορθή εξυπηρετεί εξίσου και τις δύο πλευρές και δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε προίκα μέρος κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Εθνικής μας Κυριαρχίας που ανοίγουν την όρεξη και της Τουρκίας.

9-6-2020
ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ έ.α.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"