GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ένταλμα σύλληψης του Τραμπ εξέδωσε το Ιράν για τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και 35 άλλων προσώπων για τον φόνο του υποστρατήγου - και κορ...


Το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και 35 άλλων προσώπων για τον φόνο του υποστρατήγου - και κορυφαίας φιγούρας του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν - Κασέμ Σολεϊμανί και ζητεί βοήθεια από την Interpol, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Ali Alqasimehr, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Fars.

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Σολεϊμανί, ηγέτη της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, που αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με πλήγμα drone στο έδαφος του Ιράκ στις 3 Ιανουαρίου 2020, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορούσε τον Ιρανό υποστράτηγο για την οργάνωση επιθέσεων ιρακινών φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Ο Alqasimehr ανέφερε ότι τα εντάλματα αφορούν φόνο και τρομοκρατική δράση.
Ανέφερε ότι η Τεχεράνη έχει ζητήσει από την Interpol να εκδώσει "σήμα" για τον Τραμπ και άλλα άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Ισλαμική Δημοκρατία, έλαβαν μέρος στην εκτέλεση του Σολεϊμανί.

Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορούμενων βρίσκονται Αμερικανοί στρατιωτικοί, αλλά και πολιτικοί αξιωματούχοι. 

Το Ιράν θα συνεχίσει να ασχολείται με το ζήτημα ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας Τραμπ στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Ιρανός εισαγγελέας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"