GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η δαμόκλειος σπάθη της τουρκικής προκλητικότητας!

Η υπογραφή για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί βήμα προς τα εμπρός. Την ώρα που αποκα...





Η υπογραφή για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί βήμα προς τα εμπρός.
Την ώρα που αποκαλυπτόταν αυτό, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, Φίλης, δήλωνε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ:
«Η υφαλοκρηπίδα και άρα ΑΟΖ του Καστελόριζου δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία θαλασσίων οριογραμμών με την Αίγυπτο».
Πράγμα που ικανοποιεί τις βλέψεις της Άγκυρας, μιας και αν οριοθετηθεί το Καστελόριζο, θα εφάπτονται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ελλάδος, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για τους Τούρκους.
Άλλωστε, η εγκατάλειψη ενός νησιού, φανερώνει εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Πόσο μάλλον για ένα νησί στο οποίο υπάρχει ζωή και οικονομική δραστηριότητα και είναι στις αρμοδιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης να το συμπεριλάβει σε τυχόν οριοθέτηση με την Αίγυπτο.

Χρέος της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι να προχωρήσει και στην οριοθέτηση ΑΟΖ και στο Αιγαίο και να μην μείνει μόνο σε αυτήν με την Ιταλία, λόγω και του λεγόμενου Casus Belli, από μεριάς της Τουρκίας.
Οριοθετώντας ΑΟΖ και στη μεριά του Αιγαίου, περιορίζει τα τούρκικα πλοία να περνάνε από το Αιγαίο, καθώς τώρα περνάνε μέσω της πρόφασης των «διεθνών υδάτων» από εκεί.
Μην ξεχνάμε και το νομικό δικαίωμα της Ελλάδος για μονομερή επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, που θα έβλαπτε τα τουρκικά συμφέροντα.
Πράγμα που κήρυξε ως Casus Belli από την Ελληνική πλευρά ο Ερντογάν, απλά για εκφοβισμό και επίδειξη δύναμης.
Όλα αυτά βασίζονται στο σαθρό τους επιχείρημα ότι με την επέκταση αυτή ανατρέπεται η Συνθήκη της Λωζάνης.
Ας τους υπενθυμίσει κάποιος ότι το πλάτος των χωρικών υδάτων δεν είναι κάτι στατικό, αλλά καθορίζεται βάσει του βεληνεκούς των όπλων που μπορούν να προσεγγίσουν μια ακτή.
Μην ξεχνάμε ακόμη, ότι οι ίδιοι προχώρησαν σε οριοθέτηση ΑΟΖ με το ψευδοκράτος.
Ένα κράτος που μόνο αυτοί αναγνωρίζουν και κανείς άλλος.

Δεν βαρεθήκαμε να αποκρούουμε μόνο επιθέσεις και διαρκείς παραβιάσεις;
Το 2020, η Τουρκία μετρά το μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων από το 1974 και μετά.
Καιρός να σηκώσουμε το χέρι και να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι στον ενοχλητικό Σουλτάνο, ώστε να πάψει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να καταλάβει τη θέση του.
Μεταξύ 29 και 30 του Μάη, η Τουρκία διενήργησε αεροναυτικές ασκήσεις στην περιοχή της Λιβύης, έως τα ανοιχτά της Ρόδου, νότια της Κρήτης.
Ασκήσεις τις οποίες ονομάσαν «Πόσο χαρούμενος είναι αυτός που αποκαλείται Τούρκος», συνεχίζοντας να προκαλούν.
Μια φράση που ανήκει στο Μουσταφά Κεμάλ, αποτελεί μέρος του όρκου του Τούρκου στρατιώτη και δεν έχασαν ευκαιρία να την τοποθετήσουν και στην αιματοβαμμένη κορφή του Πενταδακτύλου.
Με αυτές τις ασκήσεις, η Τουρκία, κάνει σαφές ότι το δυνατό της χαρτί είναι η Λιβύη, στην οποία εμπλέκεται ενεργά.
Γι’ αυτό και πρέπει η υπογραφή για ΑΟΖ με την Αίγυπτο να περιλαμβάνει την αναγνώριση της υφαλοκρηπίδας της Κρήτης, πράγμα που ακυρώνει τις συμφωνίες μεταξύ Λιβύης-Τουρκίας.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, έγιναν αυτές οι ασκήσεις, οι οποίες αποκόπτουν την Ελλάδα από την υπόλοιπη Μεσόγειο προς το Ισραήλ, την Κύπρο και προφανώς την Αίγυπτο.
Ακόμα, εξυπηρετείται ακόμα ένα πλάνο στρατηγικής, άρτια συνυφασμένης με τη Γαλάζια Πατρίδα.
Η διεμβόλιση του άξονα Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, για την αποτροπή της κατασκευής του EastMed, που θα ενταφιάσει τις πιθανότητες επιλογής αγωγού μέσω της Τουρκίας.
Πάγια απαίτηση της Τουρκίας σε ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού.
Όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και ορισμένων γραικύλων εν Κύπρω.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν ενισχύει τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη, με απώτερο σκοπό την απόκτηση μόνιμης αεροπορικής και ναυτικής παρουσίας εκεί, εάν ηττηθούν οι δυνάμεις του Χαφτάρ.
Το ίδιο πράττει και στη Συρία με την ελπίδα να έχει λόγο κάποια στιγμή και εκεί, για την αποτροπή όποιασδήποτε συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Δεν σταματάνε εδώ.
Έχοντας βάσεις σε Σομαλία και Κατάρ, δημιουργούν ένα πολιτικό τρίγωνο με τρίτη του κορυφή την Κύπρο. 
Γεγονός που αποδεικνύει την επιμονή της στο Κυπριακό, το οποίο αποτελεί την προμετωπίδα της επεκτατικής της πολιτικής.

Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να ενισχύσουν τον μεταξύ τους ενιαίο χώρο και να προσάψουν στρατιωτικές σχέσεις με χώρες της Ευρώπης, οι οποίες αναμειγνύονται σε όλο αυτό.
Η Τουρκία με τις συνεχόμενες επιδείξεις ισχύος, θέλει να διαφοροποιήσει το καθεστώς που διέπει τις σχέσεις της με τους γείτονές της, για να υφαρπάξει το φυσικό αέριο που μας ανήκει.
Οφείλουμε να μην υποχωρήσουμε.
Να μην επαναληφθούν τα λάθη του Ιανουαρίου του 1996 στα Ίμια και τη δημιουργία γκρίζων ζωνών, που βολεύουν μια χαρά τους απογόνους του Κεμάλ.

Με αφορμή τη επακόλουθη συμπλήρωση δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση, ας γίνει και η δική μας επανάσταση και να βάλουμε φρένο στα όποια σχέδια του Ερντογάν να παραδώσει μια Τουρκία μεγαλύτερη από αυτή που ανέλαβε.
Μια δυνατή Ελλάδα και μια ισχυρή Κυπριακή Δημοκρατία δεν δύνανται να φύγουν ηττημένες από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο λόγος απλός.
Εάν είναι ισχυρές, δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, ούτε και αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"