GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παναγιωτόπουλος για Έλληνες Καταδρομείς: Με το αίμα τους γράφτηκε η ιστορία τους έθνους μας

Συγκινητική η ατμόσφαιρα στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομένων, ο χαρακτηρισμός «ήρωες» είναι λίγος «Με τη ...Συγκινητική η ατμόσφαιρα στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομένων, ο χαρακτηρισμός «ήρωες» είναι λίγος

«Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία», ανέφερε  ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομένων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, παραβρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ν. Παναγιωτόπουλος. Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκ. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, εκπρόσωποι των Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.Στο χαιρετισμό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «συγκεντρωθήκαμε σήμερα την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, όπως συμβαίνει άλλωστε ανελλιπώς τα τελευταία 70 χρόνια για να αποτίσουμε φόρο τιμής και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των Αξιωματικών και των Οπλιτών των Δυνάμεων Καταδρομών που «Έπεσαν Εν Πολέμω».
Οι καταδρομείς τυγχάνουν κοινωνοί βαριάς παράδοσης, σκληρής και συνεχούς εκπαίδευσης.
Όχι μόνο για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες επιχειρησιακές απαιτήσεις, αλλά και για να καταλάβουν ακριβώς, να αποκτήσουν επίγνωση αυτής της ιδιαίτερης ένδοξης ιστορίας και παράδοσης.
Να καταλάβουν στα χνάρια ποιων ακριβώς βαδίζουν.
Οι ένδοξοι Καταδρομείς αγωνίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τις αξίες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις και κυρίως την ελευθερία της Πατρίδας μας.
Αποτελούν και αυτοί συνέχεια της μακραίωνης και υπερήφανης ιστορίας των Ελλήνων ηρώων, που ακολουθώντας την παρακαταθήκη του «ή ταν ή επί τας», θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος».
Πρόσθεσε ότι «η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας».«Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία», υπογράμμισε ο υπουργός και κατέληξε λέγοντας πως «αποτελεί καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Χώρας, ώστε οι θυσίες τους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Δηλώνοντας υπερήφανος αλλά και βέβαιος γι’ αυτό που είναι οι Έλληνες Καταδρομείς, σας ευχαριστώ».
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην ομιλία του τόνισε ότι «υποκλίνομαι ευλαβικά αναμνησκόμενος τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Αθανάτους πεσόντες των Ιερών Λόχων της Ελλάδος και τους ηρωϊκώς πεσόντες Καταδρομείς στους παντοειδείς υπέρ της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας αγώνες του Έθνους.
Αποτίω φόρο τιμής σε αυτούς τους γενναίους, που ξεπερνώντας τα όρια της μετριότητας, έγιναν ήρωες, σύμβολα αρετής, παραδείγματα προς μίμηση και αξεπέραστα πρότυπα.
Στους ατρόμητους εκείνους Ιερολοχίτες και Καταδρομείς, που παραμερίζοντας κι αυτό ακόμη το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, έχυσαν το τίμιο αίμα τους για τα ιερά και τα όσια της Φυλής μας, πορευόμενοι, πάνω στο άνθος της νιότης τους, προς την αθανασία, αφού επιτέλεσαν το Χρέος τους στο έπακρο».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η υπερηφάνεια και η ευγνωμοσύνη ξεχειλίζουν στην καρδιά, καθώς τιμούμε τους μαχητές εκείνους, που με τον σύντομο, μα τόσο ουσιαστικό τους βίο μας έδειξαν, ότι η οδός της τιμής και του καθήκοντος είναι η μοναδική επιλογή, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας ως Έθνος.
Γιατί οι εποχές αλλάζουν, οι προτεραιότητες της καθημερινότητας μεταβάλλονται, το Χρέος όμως προς την Πατρίδα παραμένει ίδιο, φοβερό και αναλλοίωτο.
Αυτοθυσία, Τιμή, Καθήκον, Προσφορά, Αυταπάρνηση, Ανιδιοτέλεια, Αξιοπρέπεια.
Λέξεις απλές, τεράστια όμως νοήματα.
Λέξεις που είχαν κλεισμένες βαθιά στην καρδιά τους οι ήρωες που σήμερα τιμούμε».
Υπογράμμισε ότι «οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν και παραμένουν η ακονισμένη αιχμή του δόρατος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η αφρόκρεμα του Στρατεύματός μας» και πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ έθεσε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό τους με γνώμονα την αυτοδυναμία σε μέσα και προσωπικό και την ταχύτητα στη λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως «εγκρίθηκε ήδη από το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, η συγκρότηση διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στη δύναμη κρούσης της οποίας θα ενταχθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των μαχητών που τιμούμε σήμερα, οι πλέον επίλεκτοι και από τους τρεις Κλάδους».
«Η ευθύνη που μας κληροδοτούν οι ήρωες πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς είναι βαριά.
Ως επίγονοι, έχουμε την ιερή υποχρέωση να κρατήσουμε τη Σημαία μας ψηλά, όπως την κράτησαν εκείνοι.
«Άραγε, αν απαιτηθεί, θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοί τους»’, θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει.
Ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι εάν και όποτε απαιτηθεί θα τα καταφέρουμε.
Διότι το υλικό και ο σπόρος από το οποίο ήταν φτιαγμένοι οι Έλληνες που τα κατάφερναν και νικούσαν στο παρελθόν, δεν έχει χαθεί, παραμένει αναλλοίωτος», είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας τόνισε ότι «είμαστε απόγονοι ευκλεών και γενναίων πολεμιστών.
Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί.
Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει.

Τιμή και δόξα στους ήρωες πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς!

Αθάνατοι!».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

...