GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γαλλοτουρκική κρίση χωρίς όρια: Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τέσσερις Γάλλους "κατασκόπους"

Ποιοι είναι οι κατάσκοποι Τέσσερα άτομα που θεωρεί κατασκόπους συλλαμβάνει η Τουρκία. Κατά τη τουρκική πεποίθηση τα άτομα αυ...



Ποιοι είναι οι κατάσκοποι

Τέσσερα άτομα που θεωρεί κατασκόπους συλλαμβάνει η Τουρκία. Κατά τη τουρκική πεποίθηση τα άτομα αυτά φαίνεται να εργάζονταν για τη Γαλλία, δηλώνουν δημοσιογράφοι στην τουρκική Daily Sabah.

Η έρευνα των δημοσιογράφων καταγράφει ότι οι τέσσερις αυτοί κατάσκοποι συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των συντηρητικών ιδρυμάτων, των θρησκευτικών ομάδων και της Τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων και των υπαλλήλων της. 

Κατά τα λεγόμενα των δημοσιογράφων οι κατάσκοποι κυκλοφορούσαν με ψεύτικες ταυτότητες του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών και ζητούσαν πληροφορίες για την Daesh και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν κυρίως από το Ίδρυμα Γυναικών και Δημοκρατίας (KADEM), την υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας Sadaka Taşı και το Pioneering Youth Foundation, το οποίο κάποτε δέχθηκε βομβιστική επίθεση από την τρομοκρατική ομάδα του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP).

Όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των ερευνών, ένας από τους υπόπτους-κατασκόπους είναι ο Μέτιν Οσζντεμίρ, ο οποίος πήγε ως Τούρκος στρατιώτης στο Αφγανιστάν και μετά τη στρατιωτική θητεία, επέστρεψε στην Τουρκία και άρχισε να εργάζεται στο Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη ως προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη δική του κατάθεση μαρτυρίας, ο Özdemir συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με 120 άτομα και τις έδωσε στις γαλλικές αρχές.
Αργότερα, επικοινώνησε άτομα που είχαν με δεσμούς με τη γαλλική μυστική υπηρεσία και άρχισε να λαμβάνει εντολές από αυτούς τους δύο «αστυνομικούς».

Αναφέροντας του ως αξιωματικούς «Βιρτζίνια» και «Σεμπάστιαν» κατέθεσε ότι επικοινωνούσαν μέσω συνδρομητικών τηλεφώνων και γνώριζε καλά ότι έκανε κατασκοπεία.
Η αμοιβή του Özdemir ήταν αρχικά 300 ευρώ (337 $), το οποίο αργότερα αυξήθηκε δύο φορές.

Στη συνέχεια της κατάθεσης του πρόσθεσε τρία ακόμη άτομα-κατασκόπους.
Πρόκειται για τους Lütfü Yılmaz, Salih Cemal Yiğit και τον έμπορο τηλεφώνου Faysal Tambahçeci.
Οι τέσσερις ύποπτοι θα δικαστούς για λόγους πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπείας.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"