GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ηττημένα μυαλά και αντιλήψεις

Είναι πλέον αδύνατο κάποιος να λάβει στα σοβαρά τον εκλεγμένο ηγέτη του κυπριακού Ελληνισμού, που έχει τη σπουδαία ευθύνη να τον ...



Είναι πλέον αδύνατο κάποιος να λάβει στα σοβαρά τον εκλεγμένο ηγέτη του κυπριακού Ελληνισμού, που έχει τη σπουδαία ευθύνη να τον εκπροσωπεί και να του ηγείται.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι πάντοτε, όταν φθάνει η ώρα της κρίσεως, η ώρα που μπορεί να διακρίνει κανείς τον ηγέτη από τον ηγετίσκο, εγκαταλείπει το καράβι και προβαίνει σε δηλώσεις που μόνο ως πανηγυρισμοί των εχθρών θα μπορούσαν να ακουστούν.
Κάθε φορά που κάποιος Υπουργός Άμυνας, Υπουργός Εξωτερικών ή Πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποιεί δηλώσεις επιθετικές προς την Κύπρο, η Λευκωσία διενεργεί κατευθείαν διαβήματα διαμαρτυρίας προς τον ΟΗΕ, καταδικάζοντας την επιθετική ρητορική της Άγκυρας.
Αυτή η φορά όμως είναι διαφορετική, καθώς η δήλωση έρχεται από το στόμα του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
Συγκεκριμένα, ο ΠτΔ σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, ανέφερε αυτολεξεί «Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από τη στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού».

Τότε τι την έχουμε την Εθνική Φρουρά και την ΕΛΔΥΚ κ. Πρόεδρε;
Για ποιο λόγο πραγματοποιείτε εσείς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο πανηγυρικές δηλώσεις περί πραγματοποίησης συμμαχιών και προστασίας των συμφερόντων της ΚΔ όταν θεωρείτε αδύνατη την προστασία του λαού μας;
Ο στρατός μας, ο οποίος τελεί υπό την αεροπορική και ναυτική προστασία του ακμαίου και κραταιού Ελληνικού Στρατού, είναι πέρα για πέρα έτοιμος να αντιμετωπίσει τις τουρκικές απειλές, όπως δήλωσε και ο Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά και ο Υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδος.
Παρόλα αυτά, ο ΠτΔ υποτιμά ξανά τις δυνατότητές τους, παίζοντας το παιχνίδι της Άγκυρας.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 7 Ιουνίου δήλωνε ότι αν η Τουρκία επιτεθεί, «η Ελλάδα έχει και αεροπορία και ναυτικό».
Τι άλλαξε τόσο δραματικά μέσα σε 20 μέρες;
Οι φανατικοί υποστηρικτές του διατυμπανίζουν ότι δεν επιθυμούν στρατιωτικοποίηση του ζητήματος και ότι θέλουν να επιλυθεί πολιτικά.
Τώρα ο Πρόεδρος που υποστηρίζουν στρατιωτικοποίησε το ζήτημα με τον χείριστο τρόπο, συντελώντας στην άνευ όρων παράδοσή μας προς τις τουρκικές απαιτήσεις.

Είναι όμως σπατάλη χρόνου να συζητά κάποιος για ηττοπαθή μυαλά και αντιλήψεις.
Μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο Πρόεδρος δεν έχει κατανοήσει ότι με αυτή τη δήλωση παραχωρεί έμμεσα στην Τουρκία την Κυπριακή ΑΟΖ και κάνει αδύνατη την οριοθέτησή της με την Ελληνική;
Διπλωματικά, αυτή η δήλωση σημαίνει παράδοση και μάλιστα άνευ όρων.
Είναι λογικό να πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά τη δήλωση αυτή.
Ποιος θα τους το παραλαλούσε στους Τούρκους, ότι δηλαδή πριν καν μετουσιώσουν σε πράξη τις όποιες απειλές τους, θα τους παραχωρούσε αυτό που διεκδικούν εδώ και χρόνια ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΔ.

Όταν η Κύπρος είναι περικυκλωμένη από τα τουρκικά γεωτρύπανα, όταν η Τουρκία προσπαθεί να «παράγει» Δίκαιο από τις άδικες ενέργειές της, περιμέναμε από τον ΠτΔ να πραγματοποιεί ενέργειες αποτροπής της τουρκικής απειλής και όχι παράδοσης.
Περιμέναμε να επανενεργοποιήσει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και να ζητήσει από την Ελλάδα να στείλει πλοία και αεροπλάνα στην Κύπρο για προστασία από τις τουρκικές ενέργειες.
Περιμέναμε οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα και σε μετέπειτα στάδιο συνένωση και κοινή εκμετάλλευσή τους.
Περιμέναμε να ζητήσει από τους συμμάχους που τόσο πολύ διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες ότι βρίσκονται στο πλευρό μας, έμπρακτη στήριξη απέναντι στην τουρκική βαρβαρότητα.
Αντ’ αυτού, ο Πρόεδρος της ΚΔ, προτίμησε την πολιτική την οποία ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.
Επέλεξε την πλήρη υποταγή και εφαρμογή των τουρκικών παράνομων απαιτήσεων.
Κύριε Πρόεδρε, η Κύπρος δεν κείται μακράν.
Εσείς γιατί προσπαθείτε να την απομακρύνετε; 

Γραφείο Τύπου

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"