GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σοβαρή εμπλοκή ανοικτά της Λιβύης – Ελληνοτουρκική «κόντρα» της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ με 3 τουρκικές ανοιχτά της Λιβύης

Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις και πάλι στην Μεσόγειο σημαίνοντας συναγερμό. kkkkkkkkkk Εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας π...




Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις και πάλι στην Μεσόγειο σημαίνοντας συναγερμό.
kkkkkkkkkk
Εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας που φέρεται να ξεκίνησε από την Τουρκία και πλέει προς την Λιβύη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες, «παρακολουθεί» η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρίσκεται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΕ « ΕΙΡΗΝΗ ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες εκτιμούν ότι το το φορτηγό πλοίο μεταφέρει στρατιωτικό υλικό στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, νοτιοδυτικά της Κρήτης και ενώ το ύποπτο πλοίο έπλεε προς τη Λιβύη, ο Ιταλός Επιχειρησιακός Διοικητής της επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ'' έδωσε εντολή απονήωσης του ελικοπτέρου Aegean Hawk Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού από την ελληνική φρεγάτα προκειμένου να πλησιάσει το πλοίο, με ονομασία «Cirkin».

Σε κοντινή απόσταση το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιχείρησε να ελέγξει το εμπορικό, αρχικά μέσω ασυρμάτου, ωστόσο έλαβε απάντηση από τουρκική φρεγάτα η οποία γνωστοποίησε ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό κρατική προστασία της Τουρκίας».

Ο Επιχειρησιακός Διοικητής από το Στρατηγείο της Ρώμης διέταξε το πλήρωμα του ελικοπτέρου να επιστρέψει στην φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και η δεύτερη εντολή ήταν το Ελληνικό πλοίο να γίνει «σκιά» του ύποπτου εμπορικού και των συνοδών πλοίων.

Πρόκειται για σαφή ένδειξη κατάφωρης παραβίασης των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"