GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ W.CHURCHILL ΚΑΙ D.LLOYD GEORGE ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως ημέρα μνήμης για την γενοκτονία 350.000 Ελλήνων στην περιοχή του ιστορικού Πόντου από τις Κεμαλικές ...Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως ημέρα μνήμης για την γενοκτονία 350.000 Ελλήνων στην περιοχή του ιστορικού Πόντου από τις Κεμαλικές επαναστατικές δυνάμεις.
Η ιστορία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν αποτελεί μια συρραφή επιπόλαιων διηγήσεων και θολών αναμνήσεων ηλικιωμένων, η ένα άθροισμα από Ελληνικές προπαγανδιστικές ιστορικές πηγές. 
Αντιθέτως είναι ένας συμπαγής συνδυασμός Τουρκικών, Αγγλικών, Γαλλικών, Ρωσικών διπλωματικών πηγών, δημοσιευμάτων των εφημερίδων της εποχής, επισήμων εκθέσεων επιτροπών, δηλώσεων Ευρωπαίων πολιτών που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της Τουρκικής εθνοκάθαρσης, η οποία περιέργως, πλην της τιμητικής εξαίρεσης του κ. Φωτιάδη, δεν έχει κινήσει το ενδιαφέρον άλλων σύγχρονων "Ελλήνων Ιστορικών" που έχουν επιλέξει κυρίως να ασχολούνται με το "μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" και τα πολυπληθή χαρέμια που συντηρούσαν οι Σουλτάνοι της.
Τέλος πάντων.
Στο σημερινό σύντομο νήμα μας θα αναφερθούμε εντελώς επιδερμικά σε κάποιες αναφορές της Ποντιακής γενοκτονίας από Άγγλους επισήμους της εποχής που εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα, που επιβεβαιώνουν τις Τουρκικές θηριωδίες.

Η Βρετανική κυβέρνηση την εποχή που διαπράχθηκε η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου γνώριζε άριστα την κατάσταση και τα πραγματικά γεγονότα της τραγωδίας που εξελισσόταν στην Μέση Ανατολή. 
Οι πληροφορίες της προέρχονταν από την Αγγλική αποστολή που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, από τις Αμερικανικές Αποστολές που βρίσκονταν στον Πόντο.
Στις 13 Ιανουαρίου 1922 ο Άγγλος υφυπουργός Εξωτερικών Λόρδου Cecil Harmsworth ανέφερε σε έκθεση του ότι "λέγεται ότι στα μικρά χωριά της Ανατολής όμιλοι εκ 500 η 600 προσώπων συνεσωρεύθεισαν εις οικείας η κεκλεισμένους περιβόλους και εκεί παρεδώθησαν εις τας φλόγας η εξοντώθησαν καθ΄οιονδήποτε τρόπον".
Αλλού στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι "Επίσης βεβαιούται, και πρέπει να πιστεύσωμεν τας δηλώσεις ταύτας, ότι κατά το παρελθόν έαρ, 12.500 Έλληνες εσφάγησαν εν τη περιφερεία του Μπιλετζίκ" και τέλος ότι "πλείονες των 35.000 Ελλήνων, οι πλείστοι των οποίων εσφάγησαν ομαδικώς κατά βάρβαρον τρόπον, μετοτοπίσθησαν εκ του τμήματος του Πόντου κατά την διάρκεια του παρόντος έτους".

Ο Winston Churchill υπουργός Αποικιών της Αγγλίας εκείνη την εποχή, στο βιβλίο του "The aftermath and the world crisis 1918-1928" στην σελίδα 442 αναφέρει "...τον Μάιο (1922) καθυστερημένες ειδήσεις αιματηρών γεγονότων στην Ανατολία άρχισαν να εμφανίζονται δειλά στις δευτερεύουσες στήλες των εφημερίδων.
Αναφορές των σφαγών του Χριστιανικού πληθυσμού δημοσιεύονταν καθημερινά.
Οι λεπτομέρειες των ωμοτήτων που είχαν διαπράξει οι Τούρκοι στον Καύκασο τον χειμώνα του 1920, όταν οι πενήντα χιλιάδες Αρμένιοι είχαν αφανιστεί και οι φοβεροί εκτοπισμοί των Ελλήνων από την Τραπεζούντα και την Σαμψούντα το Φθινόπωρο του 1921, έφθαναν τώρα για πρώτη φορά στην Ευρώπη. 
Τον Ιούνιο του 1922 η συστηματική εξόντωση των Ελλήνων στην Ανατολή βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη...".

Ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας David Lloyd George έκανε αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις στην βουλή των κοινοτήτων στις οποίες μιλούσε για επίσημες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες "δεκάδες χιλιάδες ανδρών, γυναικών και παιδιών απελαύνονταν και πέθαιναν".
Ενώ στις ίδιες δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η Κεμαλική απόφαση για τους Έλληνες ήταν καθαρή και ηθελημένη εξολόθρευση.
Εξολόθρευση δεν είναι δική μου λέξη, είναι λέξη που χρησιμοποιεί η Αμερικάνικη Αποστολή".     

Πηγές

Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, εκδόσεις Ηρόδοτος

pontos-genoktonia.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"