GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χλώρακα: Σύγχρονη φαβέλα - Κυκλώματα με πλοκάμια σε υψηλά σαλόνια (vid)

Πολυδαίδαλο το κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Ξετυλίγοντας το κουβάρι των χθεσινών αποκαλύψεων για το γκέτο Σύρων σ...



Πολυδαίδαλο το κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των χθεσινών αποκαλύψεων για το γκέτο Σύρων στη Χλώρακα, ξεσκεπάζεται κύκλωμα τα πλοκάμια, του οποίου φτάνουν σε υψηλά σαλόνια, δικηγόρους, κρατικούς λειτουργούς και σκοτεινές φιγούρες φατριών Σύρων, που δρουν στην Χλώρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ δικηγόρος με συνδεδεμένο του πρόσωπο σε καίρια θέση Υπηρεσίας, διεκπεραιώνουν με ταχύτητα απαραίτητα έγγραφα χρεώνοντας σημαντικό υπό τις περιστάσεις ποσό ως αμοιβή για τον κάθε αιτητή.

Η σύγχρονη φαβέλα της Χλώρακας και οι χθεσινοβραδινές αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ, επέτειναν την κινητοποίηση και τις προσπάθειες των Αρχών. 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

"Ειδικά μετά το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ σήμερα το πρωί έχει συζητηθεί το θέμα εκ νέου στην πρωινή τηλεδιάσκεψη από τον Αρχηγό Αστυνομίας και έχουν δοθεί οδηγίες για περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή", ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Εδώ και ένα χρόνο οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές Χλώρακας, επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την έντονη παραβατικότητα και την εγκληματική δραστηριότητα από τα κυκλώματα Σύρων αιτητών, πλην όμως οι ροές είναι τέτοιες που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους.

"Σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία έχει επέμβει και έχει αποτρέψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας", ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Παρά ταύτα, όταν πέσει η νύχτα, η περιοχή μετατρέπεται σε άντρο παρανομίας....
Και χθες βράδυ στη Χλώρακα υπήρξαν περιστατικά διαρρήξεων.
Ο κοινοτάρχης, που με επιστολές προειδοποιεί εδώ και ένα χρόνο για τα χειρότερα, συγκάλεσε χθες βράδυ εκτάκτως το Κοινοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε την παραχώρηση χώρου προς την Αστυνομία για μόνιμη αστυνόμευση.

"Κάποιοι από αυτούς πρέπει να μεταφερθούν ή να απελαθούν από την Κύπρο για να μπορέσουμε να αστυνομεύσουμε, με την παρούσα δύναμη της αστυνομίας, την περιοχή", είπε.

Η μαζική εγκατάσταση Σύρων αιτητών πολιτικού ασύλου, η γκετοποίηση και η εγκληματική δράση των κυκλωμάτων που έχουν δημιουργηθεί κλυδώνισαν στην ολότητα του τον ιστό της κοινότητας.

"Έχουμε πρόβλημα σε πολλούς τομείς.
Έχουμε πρόβλημα κατ' αρχήν στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας, στο θέμα της δημόσιας υγείας, στο θέμα της Παιδείας", ανέφερε.

Η περίπτωση της Χλώρακας, η δράση των κυκλωμάτων στις μεταναστευτικές ροές που παραπέμπει σε άλλες γωνιές του πλανήτη επικίνδυνες και σκοτεινές. Καταμαρτυρεί, όμως, ταυτόχρονα τα κενά που επιβάλλουν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

"Ορισμένοι από αυτούς τους αιτητές ασύλου, οι οποίοι είναι παραβατικοί πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το συγκεκριμένο ιστορικό στην εξέταση της αίτησης πολιτικού ασύλου", σημειώνει.

Οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου είναι χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να δίδεται χώρος και χρόνος στους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο ακόμα και των ομοεθνών τους.

Ο φόβος και τρόμος έχει γίνει μόνιμος σύντροφος των κατοίκων της Χλώρακας.
Εγκληματικά στοιχεία με μαχαίρια, ναρκωτικά, πρωταγωνιστές σε συμπλοκές και εκβιασμούς συλλαμβάνονται από την μία, αλλά αφήνονται ελεύθεροι από την άλλη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σύλληψης Σύρου με μπαλτά και κρυστάλ, που κατηγορήθηκε γραπτώς, πλην όμως αφέθηκε ελεύθερος, με την επίκληση του ισχύοντος ποινικού συστήματος.


sigmalive.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"