GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"Πόλεμος" Τραμπ με τα social media: Υπογράφει σήμερα εκτελεστική εντολή

«Μείνετε συντονισμένοι» το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ Ηαπόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει «εκτελεστική εντολή» για τα...



«Μείνετε συντονισμένοι» το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ

Ηαπόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει «εκτελεστική εντολή» για τα social media, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να εκφράζει την αντίθεσή του με τις προθέσεις του Ρεπουμπλικάνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος που άνοιξε «πόλεμο» με το twitter, που έβαλε ειδοποίηση για κάποια ποσταρίσματά του, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «παραπλανητικά», ετοιμάζεται να υπογράψει μία εντολή που θα αφορά σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 
Προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί τι θα περιλαμβάνει αυτή η εντολή, όμως ήδη έχουν αρχίσει αντιδράσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο να κατηγορείται για προσπάθεια λογοκρισίας.

Μάλιστα, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News (θα μεταδοθεί ολόκληρη εντός της ημέρας), όπου σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν αποτελεί σωστή αντίδραση» από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Πρέπει να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν, αλλά γενικά πιστεύω ότι μια κυβέρνηση να επιλέξει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία, δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση» είπε ο Ζούκερμπεργκ, σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στην δημοσιότητα.
O ιδρυτής του Facebook ωστόσο, είπε επίσης πως δεν θα έκανε αυτό που έκανε το twitter, δείχνοντας την διάθεσή του για πιο χαλαρή πολιτική στον ιστότοπό του.

«Έχουμε διαφορετική πολιτική από το Twitter.
Οι ιδιωτικές εταιρείες και ειδικά οι εταιρείες πλατφόρμας, δεν πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό.
Δεν θα γίνουμε ο κριτής της αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"