GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χιλιάδες διαδηλώνουν στην Γερμανία κατά του lockdown και των μέτρων περιορισμού: «Αντισταθείτε» φωνάζουν οι πολίτες

Mε συνθήματα όπως «Όχι στη λογοκρισία» και «Αντισταθείτε» χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους πόλεων της Γερμανίας κατά...





Mε συνθήματα όπως «Όχι στη λογοκρισία» και «Αντισταθείτε» χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους πόλεων της Γερμανίας κατά των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση Μέρκελ.

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο Μόναχο και χιλιάδες ακόμη συγκεντρώθηκαν στη Στουτγάρδη κι άλλα αστικά κέντρα απαιτώντας την άρση του lockdown από τις γερμανικές Αρχές.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας και το ιατρικό προσωπικό ότι διασπείρουν πανικό και περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών με το παρατεταμένο lockdown, ενώ σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις συμμετείχαν και ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού.


Στο Μόναχο οι διαδηλωτές αψήφησαν τα μέτρα 

Στο Μόναχο η αστυνομία προειδοποίησε με τηλεβόες τους διαδηλωτές για την ανάγκη να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, αλλά μολονότι εκείνοι δεν συμμορφώθηκαν, δεν υπήρξε επέμβαση των δυνάμεων τήρησης της τάξης, επειδή οι συμμετέχοντες δεν προέβησαν σε πράξεις βίας.

Συλλήψεις στο Βερολίνο

Χιλιάδες μετείχαν στη διαδήλωση που διοργανώθηκε και στη Στουτγάρδη, όπου οι περισσότεροι σεβάστηκαν τις οδηγίες των Αρχών.

Δύο χωριστές διαδηλώσεις έγιναν στο Βερολίνο, η μία εκ των οποίων μπροστά από το κτίριο της Γερμανικής Βουλής, που διαλύθηκε με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι συνέλαβαν προσωρινά κάπου 30 διαδηλωτές.

Η μεγαλύτερη, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων έγινε στην κεντρική Alexanderplatz, παρά τις οδηγίες των Αρχών που είχαν βάλει όριο 50 ατόμων ανά διαδήλωση.

Νέα επίθεση κατά δημοσιογράφων

Περίπου 150 άτομα διαδήλωσαν στο Ντόρτμουντ. 
Ένας εκ των διαδηλωτών έβρισε και στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον μιας ομάδας δημοσιογράφων, τραυματίζοντας έναν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο 23χρονος συνελήφθη.
Είχαν προηγηθεί άλλες δύο επιθέσεις κατά εργαζομένων σε ΜΜΕ, η μία σε τηλεοπτικό συνεργείο σατιρικής εκπομπής την Πρωτομαγιά στο Βερολίνο και η δεύτερη σε δημοσιογράφους στις 6 Μαϊου στην ίδια πόλη.

Η Γερμανία χαλαρώνει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου, ωστόσο, μια νέα έκθεση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ κατέγραψε το Σάββατο ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, σημαίνοντας συναγερμό στην κυβέρνηση και στις Αρχές ομόσπονδων κρατιδίων.

Πάνω από δύο τρίτα των κατοίκων της Γερμανίας υποστηρίζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου BfR, αρκετά κάτω από το 92% που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο και υπάρχει πτωτική τάση.



pronews.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"