GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νίκος Παναγιωτόπουλος για τουρκική παρενόχληση : Αμέσως ελληνικά F-16 απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά

«Το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενό...




«Το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά.
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση.
Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος από το Φαρμακονήσι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους γείτονες που δεν σταματούν να προκαλούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προχώρησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:38 το πρωί της Κυριακής (03/05) στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό ήταν ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού.


Τόσο ο υπουργός όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα διατήρησαν την ψυχραιμία τους, αν και υπάρχει εκνευρισμός για τα ανήθικα, προκλητικά και επικίνδυνα νταηλίκια του τουρκικού καθεστώτος.

Αμέσως ελληνικά F-16 απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά.


Η ηχηρή απάντηση του Παναγιωτόπουλου

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τα ελληνικά μαχητικά έδιωξαν τα τουρκικά, πριν προλάβει ο ίδιος και το επιτελείο του να αντιληφθούν τον κίνδυνο.

Ολόκληρη η δήλωση Παναγιωτόπουλου:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Φαρμακονησίου, στο πλαίσιο μιας γρήγορης κυριακάτικης περιοδείας, που μας έφερε από το πρωί στις Οινούσσες, στην Παναγία, στο Αγαθονήσι και τώρα εδώ στο Φαρμακονήσι.

Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι.

Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα.

Εμείς πάντως δεν πτοούμεθα καθόλου.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την τακτική των επικίνδυνων προκλήσεων στο Αιγαίο, με την Αθήνα από την άλλη να είναι έτοιμη για δραστικές αποφάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο την Τετάρτη (29/04/20) τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 81 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, αναγκάζοντας τα ελληνικά μαχητικά σε ένα ανελέητο κυνηγητό στο ανατολικό Αρχιπέλαγος.

Με την Τουρκία λοιπόν να αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία των ελληνικών νησιών, βασικός στόχος της Ελλάδας είναι ο περιορισμός των υπερπτήσεων.
Οι δυναμικές κινήσεις και απαντήσεις έναντι της τουρκικής προκλητικότητας έχουν τεθεί για τα καλά στο σχεδιασμό του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η μεγάλης κλίμακας άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα 2020», η οποία θα διεξαχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"