GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ExxonMobil: Ζημιές $610 εκ. σε ένα τρίμηνο

Ζημιές, ύψους 610 εκατομμυρίων δολαρίων, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Exxon Mobil, καθώς προβαίνει σ...



Ζημιές, ύψους 610 εκατομμυρίων δολαρίων, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Exxon Mobil, καθώς προβαίνει σε ενέργειες για μείωση των δαπανών μετά την πτώση των τιμών των πετρελαιοειδών, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός μείωσε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 30%, σε περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020 και θα μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά 15%, αναφέρει η εταιρεία, η οποία διατήρησε το μέρισμα στους μετόχους στην αρχή της εβδομάδας.
Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11,7%, στα 56,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι ζημιές περιλαμβάνουν κόστη 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των χαμηλών τιμών των πετρελαιοειδών.

Οι κινήσεις της Exxon ακολουθούν μια άνευ προηγουμένου πτώση των τιμών του πετρελαίου, με τα συμβόλαια πετρελαίου μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ να υποχωρούν προσωρινά σε αρνητικές τιμές τον Απρίλιο, εν μέσω έλλειψης προσφοράς που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν να γεμίσουν οι χώροι αποθήκευσης των ΗΠΑ.

«Ο COVID-19 επηρέασε σημαντικά τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, έχοντας ως αποτέλεσμα την υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου και μια άνευ προηγουμένου πίεση στις τιμές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil Ντάρεν Γουντς.

«Ενώ διαχειριζόμαστε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν ξεχνάμε τις μακροπρόθεσμες βασικές αρχές που καθοδηγούν τις εργασίες μας», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι «η οικονομική δραστηριότητα θα επανέλθει και θα δώσει ώθηση τη ζήτηση για τα προϊόντα μας και την ανάκαμψή της βιομηχανίας».

Οι μετοχές εταιρείας βρίσκονται γύρω στα 45,27 δολάρια.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Πηγή: ΚΥΠΕ