GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δ. Θεσσαλονίκης: Σκέψεις για πεζοδρόμηση στη Λ. Νίκης- Σε αναζήτηση λύσεων για την εστίαση

Για τον κλάδο της εστίασης και τις σκέψεις που υπάρχουν για την καλύτερη επαναλειτουργία της και την στήριξη των καταστημάτων μίλ...



Για τον κλάδο της εστίασης και τις σκέψεις που υπάρχουν για την καλύτερη επαναλειτουργία της και την στήριξη των καταστημάτων μίλησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας.

Ο κ. Κούπκας μετείχε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μαζί και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη λειτουργία της εστίασης και όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην Κλαούντια Έγγερς «όλοι συμφωνήσαμε ότι το θέμα είναι τεράστιο και ότι οι επιχειρηματίες είναι σε τραγική θέση. Το 43% των ΚΑΔ αφορούν την εστίαση και μεταφράζεται σε 300.000 εργαζόμενους. Επιχειρηματίες μας λένε ότι δεν θέλουν να ανοίξουν».

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα η πρόταση στην οποία όμως όλοι συμφώνησαν ήταν να επέλθει μία διαδικασία αύξησης του ζωτικού χώρου των επιχειρήσεων.
«Στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο», τόνισε ο αντιδήμαρχος γιατί υπάρχουν δρόμοι που δεν έχουν τετραγωνικά και περιοχές που υπόκεινται κάτω από συγκεκριμένες διατάξεις, αλλά όπως είπε θα γίνει όπου μπορεί να γίνει.

«Στόχευση μας είναι να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα για να μην χάσουμε θέσεις εργασίας.
Εκεί που δεν θα μπορούμε να παραχωρήσουμε περισσότερο χώρο, είναι μια σκέψη να μειώσουμε τα τέλη κοινόχρηστου χώρου», πρόσθεσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κούπκας μια σκέψη για την Λεωφόρο Νίκης όπου υπάρχει και πλήθος καταστημάτων εστίασης είναι να «μεγαλώσει η πίτα», να γίνουν για παράδειγμα πεζοδρομήσεις ή να κλείνει κάποιο Σαββατοκύριακο ή κάθε Σαββατοκύριακο.
Στο «τραπέζι» είναι ακόμα και το θέμα τις δημιουργίας νέων υπαίθριων αγορών.

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έρθει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να κάνουν αυτές τις κινήσεις.

Σχετικά με το άνοιγμα τον καταστημάτων νωρίτερα ο κ. Κούπκας τόνισε ότι υπάρχει σκέψη να ανοίξουν και νωρίτερα ενώ πρόταση του δημάρχου είναι να λειτουργήσουν και κάποιοι χώροι εντός καταστημάτων με καλό όμως αερισμό.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


Φωτο: Intime
thestival.gr