GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λιβύη:Ο Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ βομβαρδίζει τη Μισράτα - Συνελήφθησαν πέντε Ιταλοί στρατιωτικοί

Κέντρο λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών η Τρίπολη Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Στρατός του Λιβύου ηγέτη Χαλίφα Χαφτάρ (...



Κέντρο λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών η Τρίπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Στρατός του Λιβύου ηγέτη Χαλίφα Χαφτάρ (LNA) πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών ισχυρών επιθέσεων εναντίον αρκετών στόχων του GNA στην περιοχή Bougrain στη νότιο Misurata.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του LNA, στην περιοχή του πεδίου μάχης στην Τρίπολη έχουμε σφοδρές συγκρούσεις και τα πυρά πυροβολικού δεν έχουν σταματήσει από το Σάββατο.

Το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών τώρα σκοπεύει να πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη αύριο Τετάρτη για να δώσει συνέχεια στα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ACI.

Πηγές από τα κεντρικά γραφεία του ιταλικού υπουργείου (Farnesina Palace) ανέφεραν ότι το ζήτημα της Λιβύης εξακολουθεί να αποτελεί θέμα υψίστης προτεραιότητας για την Ιταλία.

Η Ρώμη ηγείται της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ στη Μεσόγειο, η οποία ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, με την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, για την παύση του λαθρεμπορίου όπλων και Σύριων ανταρτών.

Τόσο η Τουρκία όσο και η κυβέρνηση του Αλ Σαράι αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή επιχείρηση, που θα δώσει τέλος στην τουρκική παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη.

Η Άγκυρα ως γνωστόν μεταφέρει Σύριους μισθοφόρους και όπλα  στις πολιτοφυλακές του Αλ Σαράι στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η προέλαση των λιβυκών δυνάμεων του Χαφτάρ στην πρωτεύουσα.

Ο Ιταλός πρέσβης στη Λιβύη, Giuseppe Puccino, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα Τρίτη, με τον Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του Al-Sarraj, Fathi Pashaga.

Τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Al-Sarraj ανέφεραν ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στο βάθος των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην αντιπαράθεσή τους σε μια σειρά κοινών θεμάτων, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, οι επιπτώσεις της και ο αντίκτυπος της στην ασφάλεια και τη σταθερότητα των δύο χωρών.

Συνελήφθησαν πέντε Ιταλοί στρατιωτικοί

Συμμορία είχαν συστήσει έξι Ιταλοί εν ενεργεία ναύτες του ΠΝ και ένας Λίβυος αξιωματικός του ΛΣ του Σαράτζ και διακινούσαν πολλά κουτιά τσιγάρων και ναρκωτικών στην Ιταλία.

Το παράνομο φορτίο είχε φορτωθεί στην Τρίπολη σε ιταλικό πολεμικό πλοίο σε μια υπόθεση από το 2018, για στην οποία σήμερα συνελήφθησαν πέντε ναύτες του Ιταλικού Ναυτικού και ένας αξιωματικός της ακτοφυλακής της Λιβύης (Τρίπολη).

Η μεταφορά του παράνομου φορτίου εμπεριείχε επίσης αγαθά και υπηρεσίες που δεν είναι αδασμολόγητες από το ιταλικό κράτος.

Οι έρευνες διεξήχθησαν από τη μονάδα Οικονομικής Αστυνομίας του Μπρίντιζι, υπό τη διεύθυνση των εισαγγελέων Giuseppe De Nozza και Alfredo Manca, με συντονισμό τον αναπληρωτή εισαγγελέα Antonio Negro.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διάφορες κατηγορίες που αφορούν λαθρεμπόριο καπνού που κατασκευάζεται στο εξωτερικό, για ναρκωτικά αλλοδαπής προέλευσης, αυθαίρετη επιβίβαση λαθρεμπόρων και εμπορευμάτων στο πολεμικό πλοίο Caprera, υπεξαίρεση , υποκίνηση διαφθοράς, διαφθορά για πράξεις αντίθετες με τα καθήκοντα και τέλος για ψευδή ομολογία.

Η μεταφορά των λαθραίων εμπορευμάτων είχε  πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής «Safe Sea Operation» που πραγματοποιήθηκε από το πλοίο Caprera του ιταλικού ναυτικού στο λιμάνι της Τρίπολης από τις 31 Μαρτίου 2018 έως τις 12 Ιουλίου 2018.

Η Λιβύη όσο παραμένει σε αυτήν την κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους να γίνει το άντρο της παρανομίας, των ναρκωτικών, όπλων και του ισλαμικού εξτρεμισμού που θα έχουν στόχο τη Νότια Ευρώπη.

pentapostagma.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"