GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λιβύη: Κόλαση πυρός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα μετά από βομβαρδισμούς μαχητικών αεροσκαφών του στρατηγού Χαφτάρ

Κόλαση πυρός κατά Τούρκων, τζιχαντιστών και κυβερνητικών Κόλαση πυρός ξέσπασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα, ειδικά στο ...Κόλαση πυρός κατά Τούρκων, τζιχαντιστών και κυβερνητικών

Κόλαση πυρός ξέσπασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα, ειδικά στο τουρκικό μινι-επιτελείο που στεγάζονταν στην βάση, μετά τους βομβαρδισμούς μαχητικών αεροσκαφών του στρατηγού Χαφτάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ΜΜΕ, δεκάδες πυροσβεστικά έφτασαν στην περιοχή για να τιθασέψουν τις πυρκαγιές.

Αριθμός του προσωπικού της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που τραυματίστηκε στη Μίτιγκα μεταφέρθηκε στην Τουρκία για θεραπεία, με πολλούς από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν πηγές του LNA.

Το Al Jazeera ανέφερε νωρίτερα ότι το αεροδρόμιο δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες από αεροσκάφη του LNA που έπληξαν με μανία τις τουρκικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτικό αεροπλάνο.

Η εναέρια επίθεση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης που ξεκίνησε την Πέμπτη, από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα στην Τρίπολη αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές του αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες λόγω των βομβαρδισμών της αεροπορίας του Λίβυου στρατηγού.
Το ίδιο το αεροδρόμιο χρησιμεύει και ως έδρα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στη Λιβύη.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις πιστές στον στρατιωτικό διοικητή της Ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, εκτόξευαν δεκάδες πυραύλους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Η επίθεση αυτή σήμερα Σάββατο ήταν “το κερασάκι στην Τούρτα” μετά την ανακοίνωση του Χαφτάρ ότι θα εξοντώσει τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύριους μαχητές που βρίσκονται στην χώρα του.    

Ετοιμάζουν αντεπίθεση Τούρκοι και GNA

Εν τω μεταξύ ιταλική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η GNA ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στην αεροπορική βάση Al-Watiyyah κατά των δυνάμεων του LNA.
Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova επικαλούμενο καλά  ενημερωμένες πηγές, αναφέρει ότι οι μαχητές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ετοιμάζονται για μια νέα επίθεση στην αεροπορική βάση Uqba Bin Nafeh Airbase (Al-Watiyah), μετά την αποτυχία της πρώτης τους επίθεσης την περασμένη εβδομάδα.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτοφυλακές του GNA με 100 οπλισμένα οχήματα έχουν ήδη φτάσει στην πόλη Al-Jumayl βόρεια του Al-Watiyah, ενώ συστήματα πυραύλων Grad και πυροβόλα Howitzers βρίσκονται στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση θα τεθεί υπό την αιγίδα των τουρκικών δυνάμεων και θα  έχει μια ισχυρότατη κάλυψη από αέρος με τουρκικά drone, ενώ στο έδαφος πυροβολικό και πύραυλοι εδάφους-εδάφους θα σφυροκοπήσουν από τρεις άξονες την πόλη Aqrabiyyah, η οποία οδηγεί στην περιοχή Zirir και στη συνέχεια στην κεντρική πύλη και τη μόνη είσοδο της βάσης Al-Watiyah.

Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε περισσότερες ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των Σύριων μαχητών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, όπου τουλάχιστον 7 σώματα έφτασαν στις περιοχές που ελέγχονται από τους Τούρκους από την βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, μέρος των οποίων σκοτώθηκε στις πρόσφατες μάχες στο λιβυκό έδαφος.

Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των φιλο-τουρκικών φατριών λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου, ήταν 268  νεκροί, οι οποίοι προέρχονταν από την "Ταξιαρχία Αλ Μουτασίμ, την Ταξιαρχία του Σουλτάνου Μουράτ, την Ταξιαρχία Βόρειων Γερακιών, το σώμα  Αλ-Χαμάτ και το σώμα Σουλεϊμάν Σάχ".

Σύμφωνα με τις πηγές του παρατηρητηρίου, οι Σύριοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στους άξονες της πόλης Salah Al-Din νότια της Τρίπολης, τον άξονα Ramla κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, τον άξονα  Al-Hadba, εκτός από τις μάχες στην Μισράτα και άλλες περιοχές στη Λιβύη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το οποίο παρακολουθεί τη διαδικασία μεταφοράς Σύριων  μαχητών που πραγματοποιεί η Τουρκία  στα εδάφη της Λιβύης, αναφέρει ότι οι Σύριοι δεν θέλουν πλέον να μεταβούν στο λιβυκό έδαφος.
Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότερες από τις συριακές παρατάξεις δεν έχουν πλέον την επιθυμία να στείλουν μαχητές για να πολεμήσουν στη Λιβύη, ειδικά υπό το φως των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών για τους μαχητές εκεί και της αποτυχίας της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φατρίες που υπάρχουν στη Λιβύη είναι αποτελούν μέρη των φατριών του «Συριακού Εθνικού Στρατού»:
«Ahrar al-Sharqiya, the Eastern Army, the Army of Islam, the Legion of the Rahman, the Legion of the Levant, the Brigade of al-Mu'tasim, the Sultan Murad Bririgade, the Northern Falcon Brigade, Hamzat» και Sule.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου, ο αριθμός των στρατευμάτων που έχουν φτάσει μέχρι τώρα στη Λιβυκή επικράτεια έφτασε τους 8.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδος ξένης ομάδας, ενώ ο αριθμός των στρατολογημένων που είναι στα τουρκικά στρατόπεδα για να λάβουν εκπαίδευση ανήλθαν σε περίπου 3100.

Ο Χαφτάρ όμως το δήλωσε, Τούρκοι και Σύριοι μισθοφόροι, αποτελούν τον κύριο στόχο των δυνάμεων του που θα ασκήσουν μεγάλη σκληρότητα εναντίον τους.

pentapostagma.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"