GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για τους Τατάρους της Κριμαίας

Ένταση έχει προκληθεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμή την 76η επέτειο από τον βίαιο εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας. ...



Ένταση έχει προκληθεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμή την 76η επέτειο από τον βίαιο εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενοχλημένο από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Τουρκία με για την επέτειο, αλλά και από δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και παραγόντων οι οποίοι συνέκριναν τις σταλινικές διώξεις των Τατάρων της Κριμαίας με την σημερινή πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία στην περιοχή, με ανακοίνωση του καλεί την Άγκυρα να αξιολογεί αντικειμενικά τα ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της ανακοίνωσης του, εκφράζει την ανησυχία του σε σχέση με το ότι στο ζήτημα αυτό, με τους εξτρεμιστικούς κύκλους της Τουρκίας «συμπαρατάχθηκαν ορισμένα επίσημα πρόσωπα της Τουρκίας, τα οποία, ιδιαίτερα, προέβησαν σε παραλληλισμούς των σταλινικών διώξεων με την πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία».

Στην ανακοίνωση του μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καταλήγει τονίζοντας ότι «μια τέτοια συμπεριφορά δεν συμβάλλει στην επίλυση του στόχου της περαιτέρω ανάπτυξης της πολυμερούς συνεργασίας, που έθεσαν οι πρόεδροι της Ρωσία και της Τουρκίας ο οποίος αποτυπώθηκε στις διμερείς συμφωνίες, αντιτίθεται στο πνεύμα των διμερών ρωσο-τουρκικών σχέσεων, των οποίων η επέτειος των εκατό χρόνων εορτάζεται αυτές τις μέρες».

Χαρακτηρίζει μάλιστα τις εκδηλώσεις και δηλώσεις αυτές ως αντιρωσική καμπάνια, επισημαίνοντας ότι «η ανοχή της αντιρωσικής καμπάνιας εκ μέρους της επίσημης Άγκυρας δεν συνάδει με το πώς προσεγγίζει την δική της ιστορία».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"