GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μήνυμα Ιράν σε Ιορδανία: Όποιος αντιταχθεί στο «σιωνιστικό καθεστώς» θα έχει την πλήρη υποστήριξή μας

Έτοιμος για συνδρομή σε οποιαδήποτε χώρα (και ειδικότερα στην Ιορδανία) β ή ομάδα αντιτάσσεται στο «σιωνιστικό καθεστώς», δήλωσε...



Έτοιμος για συνδρομή σε οποιαδήποτε χώρα (και ειδικότερα στην Ιορδανία) β ή ομάδα αντιτάσσεται στο «σιωνιστικό καθεστώς», δήλωσε πως είναι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, όπως έγραψε στο Twitter.

Ειδικότερα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν ανάρτησε, μια σειρά από δημοσιεύσεις στο Twitter, αφότου η Παλαιστινιακή Αρχή γνωστοποίησε πως αποσύρεται από οποιαδήποτε συμφωνία έχει συνάψει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ εξαιτίας της προτεινόμενης προσάρτησης της Δυτικής Όχθης.

Ο Χαμενεΐ έγραψε:

«Το σιωνιστικό καθεστώς έχει αποδείξει ότι δεν θα τηρήσει καμία συνθήκη και δεν καταλαβαίνει καμία λογική παρά τη δύναμη.

Η φύση του σιωνιστικού καθεστώτος είναι ασυμβίβαστη με την ειρήνη, επειδή οι σιωνιστές επιδιώκουν να επεκτείνουν τα εδάφη τους και σίγουρα δεν θα περιορίζονται σε αυτά που έχουν ήδη καταλάβει.

Η εξάλειψη του σιωνιστικού καθεστώτος δεν σημαίνει την εξάλειψη των Εβραίων.
Δεν είμαστε εναντίον των Εβραίων.

Αυτό σημαίνει την κατάργηση του επιβληθέντος καθεστώτος και οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι Παλαιστίνιοι να επιλέγουν τη δική τους κυβέρνηση και να εκδιώξουν τους κακοποιούς όπως ο Νετανιάχου.
Αυτό είναι "Εξάλειψη του Ισραήλ" και θα συμβεί».

​Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Μια πρόταση για δημοψήφισμα για την επιλογή του είδους της κυβέρνησης για την ιστορική χώρα της Παλαιστίνης κατατέθηκε στον ΟΗΕ, όπως προσέφερε το Ιράν.

Λέμε ότι οι αληθινοί Παλαιστίνιοι με παλαιστινιακές ρίζες τουλάχιστον 100 ετών, και οι Παλαιστίνιοι που ζουν στο εξωτερικό, να επιλέξουν την κυβέρνηση της Παλαιστίνης.

Οι περιεκτικοί αγώνες του παλαιστινιακού έθνους - πολιτικοί, στρατιωτικοί και πολιτιστικοί - θα πρέπει να συνεχιστούν έως ότου οι σφετεριστές υποταχθούν στο δημοψήφισμα για το παλαιστινιακό έθνος.

Αυτό το έθνος πρέπει να καθορίσει ποιο πολιτικό σύστημα πρέπει να κυβερνήσει εκεί, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τότε.
Θα υποστηρίξουμε και θα βοηθήσουμε οποιοδήποτε έθνος ή οποιαδήποτε ομάδα οπουδήποτε αντιτίθεται και πολεμά το σιωνιστικό καθεστώς και δεν διστάζουμε να το πούμε αυτό».

Τα σχόλια του Χαμενεΐ έρχονται μετά την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής, την Τρίτη (19/05), ότι αποσύρεται από τις συμφωνίες της είτε με το Ισραήλ είτε με τις ΗΠΑ - μια κίνηση που θεωρείται ως απάντηση σε ανακοίνωση της νεοσυσταθείσας ισραηλινής κυβέρνησης, η οποίο σκοπεύει να αρχίσει την προσάρτηση του ενός τρίτου της Δυτικής Όχθης μέχρι τον Ιούλιο.

Η Παλαιστίνη έτοιμη να λήξει τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ αν δημιουργηθούν δύο κράτη

Ωστόσο, το Ιράν δεν είναι το μόνο κράτος που υποστηρίζει αυτή την κίνηση.
Άλλωστε, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel», στις 15 Μαΐου, ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ Β' της Ιορδανίας, μια χώρα που συνορεύει με το έδαφος που επιδιώκει το Ισραήλ να προσαρτήσει, έκανε λόγο για  «μαζική σύγκρουση» εάν το Τελ Αβίβ καταλάβει το έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο μονάρχης της Ιορδανίας είπε:

«Οι ηγέτες που υποστηρίζουν μια λύση ενός κράτους δεν καταλαβαίνουν τι θα σήμαινε.
Τι θα συνέβαινε εάν η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή κατέρεε;
Θα υπήρχε περισσότερο χάος και εξτρεμισμός στην περιοχή.
Εάν το Ισραήλ προσαρτήσει πραγματικά τη Δυτική Όχθη τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε μαζική σύγκρουση με το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας».


pronews.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"