GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στα «μαχαίρια» αμερικανική και ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα για τον Πάιατ

Αφορμή για την ρωσική αντίδραση οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη σύμφωνα με τις οποίες από την κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής ...





Αφορμή για την ρωσική αντίδραση οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη σύμφωνα με τις οποίες από την κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης θα βγει κερδισμένος ο Πούτιν

Την οργισμένη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στο Mega σύμφωνα με τις οποίες από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία με μια ασυνήθιστα σκληρή διπλωματική γλώσσα μιλά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για ανοησίες και απαράδεκτο ύφος του Αμερικανού διπλωμάτη που... προφανώς όπως υπογραμμίζει «απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρει:

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο.
Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας νωρίτερα στο MEGA είχε μιλήσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είχε στηλιτεύει την προκλητική στάση της Άγκυρας σε θάλασσα και ξηρά και είχε προειδοποιησει:
«Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας.
Ο νικητής θα είναι ο Vladimir Putin.
Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"