GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το αμερικανικό ναυτικό απέτρεψε ελληνόκτητα τάνκερ να φθάσουν στη Βενεζουέλα

Οι αμερικανικές αρχές απέτρεψαν την παράδοση ενεργειακών φορτίων από δύο ελληνόκτητα πλοία στη Βενεζουέλα. Απείλησαν τους Έλλη...



Οι αμερικανικές αρχές απέτρεψαν την παράδοση ενεργειακών φορτίων από δύο ελληνόκτητα πλοία στη Βενεζουέλα.
Απείλησαν τους Έλληνες πλοιοκτήτες με κυρώσεις.

Την παράδοση ιρανικών καυσίμων από δύο ελληνόκτητα τάνκερ στη Βενεζουέλα απέτρεψαν οι αμερικανικές αρχές, όπως μεταδίδουν «Wall Street Journal» και «Fox News».

Πρόκειται, ειδικότερα, για δύο τάνκερ, τα οποία μετέφεραν καύσιμα από το Ιράν στη Βενεζουέλα, εις βάρος της οποίας η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει μια σειρά κυρώσεων.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά media, τα δύο πλοία φέρουν την ονομασία «Bering» και «Βella», με σημαία Λιβερία και ανήκουν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.

Το αμερικανικό ναυτικό ανάγκασε τα δύο τάνκερ να ανακόψουν την πορεία τους και να επιστρέψουν πίσω. 
Μάλιστα, φέρεται να επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Λιβερίας, απειλώντας με την επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση παράδοσης των φορτίων.

Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές επικοινώνησαν και με τους Έλληνες εφοπλιστές, απειλώντας τους –επίσης– με την επιβολή κυρώσεων και την ανάληψη νομικής δράσης.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την οικονομική και διπλωματική ισχύ μας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» δήλωσε, από την πλευρά του, εκπρόσωπος του State Department στο «Fox News».

Τα δύο τάνκερ επρόκειτο να φθάσουν στη Βενεζουέλα, στην οποία έχουν ήδη αγκυροβολήσει τέσσερα πλοία που μετέφεραν καύσιμα και ανταλλακτικά για τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας. Ένα ακόμη πλοίο βρίσκεται εν πλω προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η Ουάσιγκτον έχει κλιμακώσει τις πιέσεις προς τον Πρόεδρο Μαδούρο, κάνοντας χρήση πλήθους κυρώσεων, προκειμένου να τον ωθήσει σε παραίτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχει αναπτύξει ναυτική δύναμη στην περιοχή της Καραϊβικής, προκειμένου να αποτρέψει το «σπάσιμο» του εμπάργκο και την άφιξη ξένης βοήθειας.

Ωστόσο, ιρανικά τάνκερ έχουν καταφέρει να φθάσουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και να παραδώσουν καύσιμα και προμήθειες.

«Θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τον λαό και την κυβέρνηση του Ιράν, διότι χάρη στην αλληλεγγύη και το θάρρος τους, η Βενεζουέλα παρέλαβε τάνκερ με βενζίνη και προμήθειες για τον εφοδιασμό της χώρα μας» δήλωσε, προσφάτως, ο Νικολάς Μαδούρο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.

Σπούτνικ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"