GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Aντίποινα Πούτιν σε Ερντογάν: Στέλνει τεράστιες ενισχύσεις στη Συρία - ''Φόρτωσε'' σε πλοίο άρματα μάχης

Kαταιγιστικές εξελίξεις Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό, ότι το πλοίο του ρωσικού ναυτικού «Σαράτοφ», το οποίο είχε μεταβε...



Kαταιγιστικές εξελίξεις

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό, ότι το πλοίο του ρωσικού ναυτικού «Σαράτοφ», το οποίο είχε μεταβεί 
στο λιμάνι της Ταρτούς όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική βάση, είχε παραδώσει μια τεράστια ποσότητα όπλων στην Δαμασκό.

Μιλάμε για 150 άρματα μάχης και άλλους τύπους θωρακισμένων οχημάτων και φυσικά δεν μιλάμε για σοβιετικής εποχής συστήματα, αλλά για σύγχρονα ρωσικά άρματα μάχης T-90, γεγονός που δείχνει ότι η Ρωσία σκοπεύει πιθανότατα να θέσει τέρμα στην ατέρμονη συριακή σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό Yoruk Isik, το αποβατικό πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, διέσχισε τα Στενά του Βοσπόρου, που συνδέουν τη Μαύρη και τη Μεσόγειο Θάλασσα, μεταφέροντας το βαρύ οπλισμό στα μέσα Απριλίου.

Τώρα, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του ρωσικού φορτίου σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Στη φωτογραφία, αρκετοί στρατιώτες βρίσκονται στην αποβάθρα του λιμανιού του Ταρτούς, ενώ το ίδιο το φορτίο ετοιμάζεται για εκφόρτωση.

Η άφιξη αυτών των τεθωρακισμένων πραγματοποιήθηκε ένα μήνα αφότου η ρωσική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε μια ισχυρή επίθεση στην επαρχία του Ιντλίμπ, η οποία σκότωσε αρκετούς Τούρκους στρατιώτες και κατέστρεψε έναν αριθμό συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ.

Η αραβική πηγή με τη σειρά της, σημειώνει ότι τουλάχιστον 150 άρματα μάχης βρίσκονταν στο ρωσικό αποβατικό πλοίο και μιλάμε κυρίως για ρωσικά τανκ Τ-90 που έχουν αποδειχθεί κυρίαρχα στον αγώνα κατά των τρομοκρατών στις επαρχίες Idlib και Aleppo.

Τα ρωσικά Τ-90 στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που δέχθηκαν αντιαρματικούς πυραύλους από τους φιλότουρκους μαχητές, δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. 

Ο Ερντογάν ετοιμάζει επίθεση στο Ιντλίμπ 

"Οι τουρκικές αρχές δεν σκοπεύουν πλέον να ανεχθούν επιθέσεις στη ζώνη ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας Idlib", δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu και ρωσικά΄ΜΜΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «η Τουρκία δεν σκοπεύει πλέον να ανεχθεί τις αυξανόμενες επιθέσεις στη ζώνη ασφαλείας στο Idlib, οι οποίες διεξάγονται αντίθετα με τις συμφωνίες για τη Συρία».

Για τι είδους επιθέσεις μιλάει όμως ο Τούρκος πρόεδρος;

Στις 4 Μαΐου, φιλότουρκοι μαχητές επιτέθηκαν στις θέσεις των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ισλαμιστές της φιλοτουρκικής ομάδας Al-Jaish Al-Watani ξεκίνησαν επιθέσεις με πυρά πυροβολικού στις θέσεις των Κούρδων στο χωριό Ad-Dardara στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Hasaka.

Πάλι στις 4 Μαΐου, ένα αυτοκίνητο με μαχητές του SDF ανατινάχθηκε στην επαρχία της Συρίας, Deir Ez-Zor.
Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε με την χρήση αυτοσχέδιας εκρηκτικής συσκευής.

Οι ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν επίσης σήμερα την εκτόξευση βλημάτων όλμων από τις τουρκικές δυνάμεις στο χωριό Al-Khalidyah και σε άλλα χωριά στον αυτοκινητόδρομο M4 στο δυτικό τμήμα της πόλης Ain Issa, στη βόρεια επαρχία της Al-Raqqah.

Τα πυρά προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα.

Χθες, πηγές του SOHR, ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός και οι φιλότουρκοι αντάρτες στόχευσαν θέσεις τους συριακού καθεστώτος με βαρέα όπλα, στα χωριά Ζενόβια και Ζιναρ και Ταλ Αμπάντ.

Τα πυρά συνοδεύτηκαν από την εκτόξευση βομβών και πτήσεις αεροσκαφών στην περιοχή.

Για όλα αυτά η Τουρκία δεν έχει δώσει εξήγηση, και μετά την κυβίστηση και την επιστροφή στο “μαντρί” της Δύσης, θα  καταστεί ο κυριότερος αντίπαλος της Μόσχας στην περιοχή.

Οι Τούρκοι έχουν ζητήσει την βοήθεια του ΝΑΤΟ ενάντια ουσιαστικά στα ρωσικά σχέδια, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική ανάφλεξη με τρομερές συνέπειες στην Α.Μεσόγειο.

pentapostagma.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"